2021. november 18., 09:14

Már a legjobb nyolc között Gombos Norbert

A franciaországi Pau-ban zajló férfi fedettpályás challenger tenisztorna nyolcaddöntőjében a nádszegi Gombos Norbert is érdekelt volt. A felvidéki teniszező két szettben legyőzte orosz ellenfelét és bejutott negyeddöntőbe.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

A 31 esztendős mátyusföldi teniszező a 22 esztendős, orosz Pavel Kotov ellen győzött. Gombos már az első játszma legelején brékelőnybe került, miután az orosz játékos első adogatójátékát elvesztette, ez pedig megadta a felvidéki játékos számára a mérkőzés alaphangját. Az első szett további részében mindkét játékos hozta a saját adogatását, így Gombos 6-3-ra meg is nyerte az első szettet.

A második szettben az orosz teniszező feljavult és jobban is játszott, mint az első játszmában.

Egészen szorosan alakult az eredmény, 4-4-es állásig mindkét játékos hozta a saját adogatását. 4-4-nél Gombosnak öt bréklabdája is volt, amit sikerült is kihasználnia, így brékelőnybe került a tornán ötödik helyen kiemelt játékos. Ezt követően a mátyusföldi teniszező hozta saját adogatását és kiszerválta a mérkőzést, ami könnyed sikert jelentett a számára. Gombos győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé.

Challenger Tour, Terega Open Pau (Franciaország), fedettpályás, nyolcaddöntő:

Gombos Norbert (5.) – Pavol Kotov (orosz) 6-3, 6-4

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!