2018. augusztus 2., 09:13

Ma véget ér a Danube Bike Tour 2018, tekintsünk egy kicsit a kulisszák mögé

A gútai Zsélyi Katinak volt egy nagy álma, letekerni a Duna mentén a Fekete erdőtől a forrástól a Csallóközbe. A sport a Zsélyi házaspár mindennapi életének a része, hiszen Kati félmaraton futó, Zoli pedig az idén futotta le a 100. maratonját. A biciklitúra apropóját az adta, hogy Kati az idén töltötte be az 50. életévét, és megszervezte a kis csapatot.

Danube Bike Tour 2018 -szerda
Galéria
+10 kép a galériában

Megszólította a maratonfutó Ágh Petit Nyárasdról és Molnár Lacit Nagymegyerről, akik azonnal igent mondtak. Kati kijelölte az útvonalat, kiválasztotta az indulás időpontját, leszervezte a szállásokat és megrendelte a kisbuszt, amely kiviszi őket Donaueschingbe, Németországba. Megbeszélték a kéthetes túra időpontját, mindenkinek megfelelt 2018. július 20-tól augusztus 2.-ig.

Indulás előtt egy héttel Laci sajnálattal közölte, hogy nem tud elutazni, ezért a lefoglalt szállások miatt találni kellett egy beugrót. Peti tavasz óta több alkalommal együtt tekert a nagymegyeri Bartalos Árpival, akinek elmondta, hogy hiányzik egy kerekes a túrára. Árpi habozás nélkül csatlakozott, hiszen régóta szeretett volna részt venni egy hosszabb biciklistúrán. Összeállt a kis csapat, és 2 hete kiutaztak egy kisbusszal Donaueschingenbe.

A kisbusz azonnal visszatért a Csallóközbe, a négy bátor amatőr sportoló kísérőkocsi nélkül tette meg a nagy utat. Minden nap magukkal cipelték a csomagjaikat, kimosták a beizzadt ruhákat, hiszen a biciklistáskákba nem fért el sok minden. Tekertek szakadó esőben, rekkenő hőségben, de boldogan és kissé fáradtan várják a hazatérést. Számukra gyorsan elszaladt ez a két hét, és szinte alig hiszik el, hogy ma a túra véget ér. Az távolságot eredetileg 1 100 kilométerre számították ki, de amikorra hazaérnek, kb. 1300 kilométer lesz mögöttük.

Bécs nem biciklibarát város

Az utolsó előtti napot Bécsben töltötték. A császári város megmutatta nekik a turisták által kevésbé ismert arcát. Kissé csalódottak voltak szerdán, mert Bécs nem biciklibarát város. A Duna kanálisa mentén tekertek egy hosszabb szakaszon, bűz, falfirkák, lerobbant fabódék mellett haladtak. Meglepte őket a meztelenül sétálgató és napozó nudisták látványa, a strandnak nem nevezhető hely hirtelen bukkant fel a bicikliút mentén. A belvárosban tolni kellett a bicikliket, rengeteg volt a turista, de azért megnézték a Stephans dómot és a Schönnbrunni kastélyt.

Ma már reggel 6.00 órakor nyeregbe szálltak, hogy elkerüljék a reggeli csúcsforgalmat a városban. Érkezésük Bősre ma este 18.00 órára várható. Fogadjuk őket együtt a vízi erőmű parkolójában, minden sportbarátot, szurkolót szeretettel várunk!

Forrás: Bartalos Tímea

Danube Bike Tour 2018 -szerda
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.