2022. október 10., 13:08

Küzdelem a határon

Számtalan csapat és közösség örül annak, hogy végre folytathatják ott az életüket, ahol két éve abbahagyták. Ebben a cipőben jár a Falka Vívóiskola is! Újra összecsaptak a különböző vívóiskolák Komárom városában.

Falka Vívóiskola
Galéria
+2 kép a galériában

Felvirradt a nagy nap, az időjárás kiváló, a rendezvénynek otthont adó iskolaközpont kapui tárva nyitva és érkeznek folyamatosan a vívók a különböző klubokból. A Falka Vívóiskola az első hivatalos Borderland tornája különleges eseménynek számított, hisz ritkán látni a városban karddal egymásnak feszülő embereket. Versenyzők utaztak ide a zsolnai Cech Terra de Selinan-tól, a pozsonyi SHŠ Manu Forti egyesülettől, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesülettől, a magyarországi Ars Ensis Lovagi Kör és Vívóiskola csapatától, a nagyszombati Trnavský Šermiarsky Cech-től és a komáromi Falka Vívóiskola ifjoncai sem maradhattak ki a megmérettetésből.

Falka Vívóiskola

A verseny főbírója Schunder László volt, aki történelmi harcművészetekkel és szablyavívással foglalkozik. Meg kell említeni azt is, hogy a „Borderland”, mint torna-forma az ő nevéhez fűződik. Elmondta, hogy:

minden vívóverseny próbál valamit reprezentálni a múltból. Amilyen tornára készül az adott versenyző, annak megfelelően kell tréningezni. Egyes események kiemelik a vívótechnikákat, egyesek a tempókra fektetik a hangsúlyt, a borderland pedig az állóképességet, a kitartást, a vívó elhivatottságát és a küzdési szellemet teszi próbára.”

Az eseményt két részre bontották a szervezők. Délelőtt azon vívók mérkőzhettek meg egymással, akik gyakorlófelszereléssel érkeztek a versenyre. A rendezvény ezen pillanatai barátságosabbak és könnyedebbek voltak. Első helyen Mészáros Márk, az Ars Ensis Lovagi Kör és Vívóiskola versenyzője végzett, második helyen Kovács Márk, a Falka Vívóiskolából, a harmadik helyen pedig Takács Péter, aki szintén az Ars Ensis egyesület tagja. Délután előkerültek a komoly védőfelszerelések és a kardok is. Kemény menetek követték egymást, számtalan szép megmozdulást láthattunk és elmondhatjuk, hogy minden vívó kitett magáért. Az első helyen Havasi István, a másodikon pedig Mészáros Márk végzett, akik együtt erősítik az Ars Ensis egyesületet. A harmadik helyre pedig Marius Lacinák állhatott fel, aki a zsolnai Cech Terra de Selinan vívóközösség tagja.

Falka Vívóiskola

A nap végére érve elmondhatjuk, hogy egy nagyon színvonalas versenynek lehettünk a tanúi, s biztosak lehetünk benne, hogy ennek még lesz folytatása Komárom városában.

Falka Vívóiskola
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.