2021. augusztus 21., 17:47

Kopasz Bálint újabb győzelme

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint győri klubtársával, Erdőssy Csabával megnyerte a kajak kettesek versenyét is a Szegeden zajló kajak-kenu országos bajnokság, egyben világbajnoki válogató második, szombati napján, amelyen 500 méteren csaptak össze a résztvevők.

Kopasz Bálint
Fotó: MTI / Kovács Tamás

A 24 éves kajakos egy nappal korábban kedvenc számában, K-1 1000 méteren diadalmaskodott fölényesen, s Erdőssyvel is magabiztos győzelmet aratott.

Másodikként a Kopasszal Tokióban 1000 méteren negyedik Nádas Bence és a 200 méter egyes friss ötkarikás bajnoka, Tótka Sándor alkotta duó ért a célba.

Egyesben a kajakosoknál a szolnoki Gál Péter, illetve az U23-as vb-re készülő KSI-s Gazsó Alida Dóra, a kenusoknál pedig a dunaújvárosi Kiss Balázs volt a leggyorsabb, míg a további páros számokban Hajdu Jonatán és Fekete Ádám, Bragato Giada és Nagy Bianka (kenu), valamint a klasszisok távollétében Biben Karina Klaudia és Bakó Olga (kajak) lett az aranyérmes.

Az épek 500 méteres versenyei mellett a para szakág kétszáz méteres döntőit rendezték szombaton az ob-n. A paralimpiai csapat kedden utazik Tokióba, a hat kvótás versenyző közül egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó, világ- és Európa-bajnok Kiss Péter Pál nem versenyzett most Szegeden, távollétében Suba Róbert nyerte a KL1-es számot Juhász Tamás előtt.

Utóbbi VL2-ben visszavágott riválisának, szoros csatában 31 ezredmásodperc döntött a javára.

KL3-ban a papírformának megfelelően Kiss Erik volt a leggyorsabb, női KL1-ben Pulai Erika, míg KL2-ben a férfiaknál Rozbora András, a hölgyeknél pedig Varga Katalin győzött. Női KL3-ban Molnár Nikoletta nyert, VL3-ban pedig Rigó Imre, illetve Molnárné Tóth Julianna lett a magyar bajnok.

Az ob vasárnap zárul a Maty-éren.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.