Győzelemmel kezdte a prágai tenisztornát a nádszegi teniszező

2021. május 5., 11:36
Ondik Gábor

A prágai salakpályás challenger-versenyen az első helyen kiemelt felvidéki teniszező, Gombos Norbert győzelemmel kezdett és bejutott a nyolcaddöntőbe.

gombos norbert
Fotó: TASR/AP

A nádszegi Gombos Norbert az előző héten, mint arról beszámoltunk a müncheni tenisztornán negyeddöntőig jutott, így a világranglistán hat helyet javított és immáron a 89. helyre lépett elő a felvidéki játékos.

A legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező ezúttal a prágai salakpályás challenger-versenyen lépett pályára. Gombos az első fordulóban a svájci Henri Laaksonen ellen teniszezett és hátrányból fordítva győzött. A mérkőzés első játszmájában nagyon szoros, kiélezett csata folyt, mindkét játékos hozta saját adogatását, így tie-breakben dőlt el az első szett - a svájci javára.

A második játszmában Gombos jól kezdett és 3-0-ra meglépett, brékelőnybe került, de a svájci ellenfele nem adta könnyen magát, kiegyenlített 3-3-ra. Ezt követően a felvidéki teniszező ismét elvette Laaksonen adogatását és 5-3-as előnybe került, végül megnyerte a második szettet.

A döntő játszmában Gombos dominált és 2-1-es vezetésnél brékelőnybe került. A nádszegi játékos megőrizte előnyét és hozta a saját adogatásait is, így könnyedén megnyerte a döntő játszmát és ezzel a mérkőzést is.

Gombos Norbert ellenfele a nyolcaddöntőben a lengyel Kacper Zuk lesz, csütörtökön.

Salakpályás Challenger-torna, Prága, 1.forduló:

Gombos Norbert (1.) - Henri Laaksonen (svájci) 6-7, 6-4, 6-3

Kövesse facebook oldalunkat is!