2021. május 30., 14:36

Elmaradt a meglepetés, Gombos Norbert kiesett a Roland Garros első fordulójában

Mint arról beszámoltunk nehéz ellenfelet kapott a nádszegi származású Gombos Norbert a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) első fordulójában, ugyanis a 12. helyen kiemelt spanyol Carreno-Busta ellen lépett pályára Párizsban.

gombos_norbert

A legmagasabban rangsorolt szlovákiai teniszező a 30 esztendős Gombos Norbert a főtáblán kezdhetett a francia fővárosban megrendezésre kerülő Roland Garroson.

A felvidéki játékos ellenfele a nagy játékerőt képviselő 12. helyen kiemelt spanyol Pablo Carreno-Busta volt.

A mérkőzés első játszmájában érződött, hogy a spanyol játékos jóval esélyesebb, Gombos 3-2-es állásig tudta tartani a lépést a spanyollal, ekkor a nádszegi teniszező az egyenlítésért adogathatott, azonban nehézségekbe ütközött, ezt pedig Carreno-Busta ki is használta és első adandó bréklehetőségét pontra is váltotta a 29 esztendős spanyol.

Carreno-Busta a folytatásban hozta saját adogatásait, míg Gombos nem tudta ledolgozni brékhátrányát, a spanyol 6-3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszma elején mindkét játékos hozta saját adogatását, így 3-3-ig szorosan alakult az eredmény. Ezt követően ismét Gombosnak akadtak gondja a saját adogatásánál, amit ezúttal is elvesztett.
A nádszegi játékos szinte azonnal le is dolgozhatta volna brékhátrányát, de nem tudta pontra váltani, mivel Carreno-Busta hárította azt.
A spanyol a második szettet is könnyedén megnyerte 6-4-re, ezzel már dupla szettelőnybe került.

A harmadik játszmában is szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az előzőekben Gombos 3-3-nál ismét elvesztette adogatását, ez pedig nagy esély kínált a spanyol játékosnak, hogy három szettben döntésre vigye a dolgot, sőt a 5-3-nál a nádszegi teniszező a mérkőzésben maradásért adogathatott, de ezúttal is elvesztette adogatását, ezzel pedig Carreno-Busta három szettben legyőzte Gombos Norbertet és bejutott a második fordulóba.

Roland Garros, 1. forduló:
Pablo Carreno-Busta (spanyol, 12.) - Gombos Norbert 6-3, 6-4, 6-3
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.