Bejutott a legjobb négy közé a prágai tenisztornán a nádszegi teniszező

2021. május 7., 20:50
Ondik Gábor

A prágai salakpályás challenger-versenyen első helyen kiemelt felvidéki teniszező Gombos Norbert újabb győzelmet aratott, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe.

gombos
Fotó: pragueopen.org
Gombos Norbert

A legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező, Gombos Norbert ezúttal a prágai salakpályás challenger-versenyen szerepel. A prágai tornán az első helyen kiemelt nádszegi teniszező a péntek délutáni negyeddöntőben az indiai Sumit Nagal ellen lépett pályára, és két játszmában diadalmaskodott, így

szombaton a döntőbe jutásért léphet pályára.

A 30 esztendős Gombos számára jól indult a mérkőzés, az első szett elején kétszer is elvette ellenfele adogatását és 4-0-ra meglépett. Ezek után az indiai Nagal feltámadt, két alkalommal is elvette a felvidéki játékos adogatását, ezzel ledolgozta brékhátrányát. Az első játszma végén 5-4-es Gombos vezetésnél az indiai játékos a szettben maradásért adogathatott, de nem tudta megnyerni saját adogatójátékát, ezzel pedig Gombos szettelőnybe került.

A második szettet is a nádszegi teniszező kezdte jobban 3-0 után Nagal ismét visszazárkózott, de egyenlíteni ezúttal már nem tudott.

Gombos 3-2-es előnynél sorozatban három játékot nyert, ezzel 6-2-re megnyerte a második játszmát is, ezzel pedig a mérkőzést is két játszmában.

Gombos a döntőbe jutásért a holland Tallon Griekspoor ellen lép pályára szombaton.

Salakpályás Challenger-torna, Prága, negyeddöntő:
Gombos Norbert (1.) - Sumi Nagal (indiai, 8.) 6-4, 6-2

Kövesse facebook oldalunkat is!