2024. január 20., 09:31

Australian Open: Mindkét magyar páros búcsúzott

Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián párosa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján.

Tenisz
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Előbbi duót a hatos pálya első mérkőzésére írták ki, a háló túloldalán pedig egy régi ismerős állt:

a Babossal párosban két WTA-világbajnokságot és négy Grand Slam-tornát nyerő Kristina Mladenovic, valamint a szintén francia Caroline Garcia.

A magyarok jól kezdtek, 3:0-ra elhúztak, onnan azonban a rivális két egymást követő brékkel fordított, és 6:4-re megnyerte az első játszmát. A folytatásban már nagyobb volt a különbség a párosok között, amíg a franciák mindkét bréklabdájukat kihasználták, addig a magyarok még csak lehetőségig sem jutottak, hogy fogadóként játékot nyerjenek, így nyolcvan perc után véget is ért a mérkőzés.

A magyar nők után magyar férfiak érkeztek a hatos pályára, ugyanis Fucsovics és Marozsán ugyanott szállt szembe a szlovák Tomas Machaccsal és a kínai Csang Cse-csennel.

A magyar duó, amely kvóta esetén a párizsi olimpián is indulna, közel járt a szettnyeréshez, mert 5:4-nél fogadóként két játszmalabdája is volt, amelyeket azonban nem tudott kihasználni. A rövidítésben aztán az ellenfél akarata érvényesült, amely így előnybe került.

A folytatásban 4:3-ig továbbra is fej fej mellett haladtak a felek, akkor a mérkőzésen először a magyarok vesztették el a szervajátékukat, ez pedig végzetesnek bizonyult, így az ellenfél 75 perc alatt diadalmaskodott.

Babos Tímea a nap folyamán még vegyes párosban is szerepelt volna Melbourne-ben, azonban indiai partnere, a 43 éves Rohan Bopanna kérésére végül visszaléptek. Egyéniben már korábban véget ért a magyarok számára az Australian Open.

Eredmények:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Caroline Garcia, Kristina Mladenovic (francia)-Babos Tímea, Bondár Anna 6:4, 6:2
férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Tomas Machac, Csang Cse-csen (szlovák, kínai)-Fucsovics Márton, Marozsán Fábián 7:6 (7-2), 6:3
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.