2019. szeptember 16., 12:38

A magyarok legyőzték az ukránokat

A vasárnap, sötétedés miatt, félbeszakadt Balázs Attila–Ilija Marcsenko mérkőzés „második félideje” a lehető legjobban alakult. Balázs két játékot nyert 5:5 után, így 6:4, 7:5-re nyerte a mindent eldöntő ötödik mérkőzést. Magyarország – Ukrajna 3:2. A vártnál nehezebben, de megvan a győzelem. Októberben dől el, hogy februárban ki ellen folytatja a magyar csapat a világcsoportban a döntőbe jutásért.

ten-davis-magy-ukr.jpg
Fotó: MTI

Vasárnap este 6:4, 5:5-ös állásnál sötétedés miatt szakította félbe a mérkőzésvezető Balázs Attila és az ukrán Ilija Marcsenko találkozóját. A számunkra leginkább kedvező forgatókönyv szerint két játékot kellett nyernie Balázsnak a győzelemért. Az MTK teniszezője nem sokat tétlenkedett, ügyesen variálta a játékát, a rövidítésekkel megmozgatta ukrán ellenfelét, nem jött zavarba fogadóként, és pár perc alatt el is vette Marcsenko adogatását.

A munka dandárját elvégezte Balázs, maradt a könnyebbnek tűnő feladat: valahogy kiszerválni a meccset. De ez csak elméletileg tűnt könnyűnek: Marcsenko 30-semmi után visszakapaszkodott, egyenlőig el is jutottak a felek. Sőt, Balázs kétszer is meccslabdához jutott, de az első próbálkozásai nem jártak sikerrel. Hanem aztán a harmadik: a magyar játékos élt kedvenc fegyverével, ügyesen rövidített, de ezzel nem hozta zavarba az ellenfelét: Marcsenko lábbal lekövette a labdát, elérte, majd próbálta azt visszanyesni Balázs térfelére, de a hálóról lecsorgó labda végül a saját térfelén pattant le. Hétfőn 17 perc játék után egymás után két játékot nyert Balázs Attila, s ezzel nem csak a mérkőzést nyerte meg. A párharcot is lezárta.

Folytatás októberben, akkor sorsolnak ellenfelet a világcsoportban. A következő játéknap februárban lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.