2018. július 31., 10:54

A Fekete-erdőtől Bősig - július 30., hétfő

A hétfői történésekkel folytatjuk a négy lelkes csallóközi kerekező történetét.

Danube Bike Tour 2018 - július 30. hétfő
Galéria
+18 kép a galériában
Fotó: Bartalos Tímea

A Grain Campingben Donaublickben a reggeli órákban sikerült Árpi biciklijét rendbe hozni, az olajozás után megszűnt a kattogás és nagy őrömmel tekertek ki a kemping székely kapuján, várva hogy hamarosan elérkeznek az 1000. megtett kilométerhez. Mint utólag kiderült, a magyar szó nem volt véletlen a kempingben, mivel tulajdonosai székely magyarok.

Fotó:  Bartalos Tímea

Hét kilométer megtétele után a kilométermutató átfordult az ezresre, ezt a pillanatot meg is örökítették néhány fotóval.

Mivel hétfőn rövid távot terveztek, ezért lassabb tempóban, kényelmesen és pihentetőbben tekertek. Menet közben csodálták a kanyargó Dunát és a rajta haladó kirándulóhajókat. Az időjárás is kedvezett a délelőtti órákban, enyhén borús volt az idő, így kivételesen nem verejtékeztek. Hamarosan betekertek Ybbs városába, ahol túrázóinkat lenyűgözte a kerékpármúzeum.

Eredeti fa és vaskerekű bicikliket próbáltak ki; Kati megjegyezte, hogy számára elképzelhetetlen hogyan tudtak régen a hölgyek hosszú szoknyában és fűzőben kerékpározni.

Fotó:  Bartalos Tímea

Ebédidőre már csak 4 km-re voltak Pöchlarn városától, ahol az aznapi szálláshelyük volt lefoglalva.

A szervezés, szállásfoglalás, útvonaltervezés főleg Kati érdeme, a fiúk humorosan főnöknőnek nevezték ki.

A hosszú túra alatt megismerték egymás erős és gyenge oldalait, csapatként segítették egymást és biztosan egy életre szóló tapasztalással és barátokkal gazdagodtak. Mivel hétfőn ebéd után volt idejük hosszabb sétát tenni Pöltach városában, egységesen megállapították, hogy a kerekezéstől a biciklis izmaik erősödtek meg, de a gyaloglás erősen megviselte őket. Kezük, lábuk elnehezedett, de természetesen lelkesen tekintenek az elkövetkező pár napra.

Az izmok feszültségét folyadékbevitellel, azaz bő sörfogyasztással próbálták enyhíteni.

Fotó:  Bartalos Tímea

Volt idő a visszatekintésre, beszélgetésre, az élményeik viszont már keverednek, a fotók rendszerezésére pedig csak a biciklisszezon végén lesz idő.

A nap folyamán több pihenőhelyen is találkoztak egy 10 fős szlovák bringás társasággal, akik alig hitték el hogy honnét hová tartanak.

Az egész útvonal a vártnál hosszabb lesz, 3 szakasz vár még rájuk, csütörtökön, az utolsó napon Bécstől Bősig kb. 120 km-t tesznek meg.

Fotó:  Bartalos Tímea

Danube Bike Tour 2018 - július 30. hétfő
Galéria
+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.