2018. április 3., 10:42

Távozik a magyar edző

Ilyés Annamária lemondott a német női kézilabda-élvonalban szereplő Neckarsulmer SU vezetőedzői posztjáról.

Neckarsulmer SU
Fotó: nsu-handball.de

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a csapat mind a hét bajnoki mérkőzését elveszítette a február 7-én kinevezett tréner irányításával, a szakember ezért döntött a távozás mellett.

"Nem sikerült megvalósítanom a klub sportszakmai célkitűzéseit, nem tudtam a csapatot a siker felé vezető útra állítani. Világos volt számomra, hogy nem könnyű a feladat" - nyilatkozta Ilyés Annamária, aki korábban az egyesület utánpótlásában dolgozott.

A 37 éves, székelyudvarhelyi születésű Ilyés balátlövőként Kolozsváron, Nagybányán, majd a Vác, a Kiskunhalas és a Ferencváros színeiben játszott. Németországba 2008-ban igazolt, és előbb a Blomberg-Lippe, majd a Metzingen, végül a Bietigheim együttesét erősítette.

A Neckarsumer SU jelenleg a 13. helyen áll a 14 csapatos német női élvonal tabelláján. Ennek ellenére - sajtóhírek szerint - nem fenyegeti a kiesés veszélye, mert a következő idényre csak egy másodosztályú klub jelezte indulási szándékát, vagyis a Bundesligából csak a pont nélküli, sereghajtó Rödertal esik ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.