2023. február 19., 17:17

Szoros dunaszerdahelyi győzelmek a duplameccses hétvégén

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban (MOL Extraliga) szereplő HC DAC csapata a hétvégén két mérkőzést is játszott a cseh Písek ellen. A szerdahelyi lányok két szoros győzelemmel egy pontra felzárkóztak a listavezető Vágsellye mögé.

kézilabda
Fotó: hcdac.sk

A dupla találkozós hétvége első mérkőzését megelőzően a sárga-kék szurkolók egy hatalmas, a klub színeiben pompázó molinót feszítettek ki a rövid lelátó teljes hosszában. A találkozó elején hiába szerezte meg a vezetést a DAC, a vendég Písek gyorsan fordított 3-1-re. Ezt követően Debre Viktor tanítványai ledolgozták hátrányukat, 5-5-ös állásnál a 12. percben át is vették a vezetést.

Úgy tűnt a csallóközi együttes több góllal is megléphet, de a csehek ötgólos hátrányból is visszajöttek, és egy gólra is felzárkóztak, de a félidő végére Bízikék háromgólos előnyt építettek ki.

Fordulást követően a hazaiak nem tudtak meglépni, a cseh gárda ismét csökkenteni tudta hátrányát, és ismét felzárkóztak egy gólra is. A folytatásban a Bízikék úgy tűnt stabilizálni tudják háromgólos előnyüket, de a cseheknek innen is volt visszaút. A mérkőzés 51. percében 26-23-as dunaszerdahelyi előnynél a Písek két perc alatt lefaragta hátrányát.

A drámai hajrát egy góllal a DAC nyerte, ezzel sorozatban ötödik sikerüket könyvelhették el a csallóköziek.

„A legnagyobb pozitívum az volt ma, hogy nyertünk egy góllal. Erőlködtünk, mentünk előre, de nem a legjobb arcunkat mutattuk. Adódott olyan, hogy elmentünk 4-5 góllal, de rögtön magunkra engedtünk őket buta hibákkal. Szurkolóink szenzációsak voltak, és igyekszünk majd ebből is erőt meríteni” – nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga), 17. forduló:
Február 18., szombat:
HC DAC Dunaszerdahely – Házená Sokol Písek: 31-30 (16-13)

Vasárnap ismét megmérkőzött egymással a két gárda. A találkozón nem vehettek részt szurkolók, mivel a Písek vezetősége nem egyezett bele, hogy szurkolók előtt játsszák a mérkőzést, ami egy érthetetlen döntés volt a csehek részéről.

A szerdahelyi lányok a szezonban korábban félbeszakadt mérkőzés folytatásán gyorsan lefaragták hátrányukat, majd át is vették a vezetést. A mindössze hét percig tartó első félidő a DAC egygólos előnyével zárult. Az első félidő hajrájában érzékeny veszteség érte a sárga-kékeket, mivel Juhos Katát piros lappal végleg kiállította a játékvezető.

Szünetről vissszatérve a DAC három góllal is meglépett, de a szombati találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem tudták megtartani előnyüket a dunaszerdahelyi lányok. Nem egész negyedórával a vége előtt pedig a vezetést is megszerezték a csehek. Nyolc perccel a vége előtt is tartotta előnyét a Písek, sőt kettővel vezettek.

A hajrában azonban Debre Viktor védencei fordítani tudtak, és 33-31-re megnyerték a találkozót. Győzelmével a DAC egy pontra megközelítette a listavezető Vágsellyét. A következő fordulóban pedig egy nagy rangadó vár a sárga-kékekre a Baník Most otthonában.

„Ma sem tudok sokkal többet mondani, mint a tegnapi mérkőzésről, tudunk mi ennél jobban is játszani. Örülünk a két pontnak. Egygólos hátrányban szakadt félbe a korábbi mérkőzés, ezzel az eredménnyel indult a mai találkozó. Hamar lefaragtuk hátrányunkat. A második félidő elején hárommal megléptünk, de a tegnapi meccshez hasonlónak, buta hibákkal magunkra engedtünk az ellenfelet, sőt, a félidő komoly szakaszában mi futottunk az eredmény után. Szerencsére ellenfelünk is bele-, belehibázott, a végjáték azonban nekünk jött ki jobban. Furcsa volt szurkolók nélkül pályára lépni. A kézilabda lehet ennél sokkal szebb is, reméljük, túllendülünk ezen a találkozón, és újult erővel folytathatjuk a bajnokság hátralévő részét” – nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga), 6. forduló:
Február 19., vasárnap:
Házená Sokol Písek - HC DAC Dunaszerdahely: 31-33 (16-17)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.