2023. március 31., 08:32

Szoros csatában kikapott a HC DAC a címvédő Nagymihálytól a Szlovák Kupa döntőjében

A válogatott szünet előtt kupamérkőzés várt a dunaszerdahelyi lányokra. A női kézilabda Szlovák Kupa döntőjében a címvédő zempléni Nagymihállyal mérkőztek meg Tőketerebesen.

kézilabda hc dac
Fotó: slovakhandball.sk

A tavalyi fináléban a zempléni együttes két góllal bizonyult jobbnak a DAC-tól, de Bízikék szerettek volna visszavágni a vereségért és megszerezni a történelmi kupagyőzelmet.

Ahogyan az várható volt, óriási csata bontakozott ki már az első perctől kezdve, de a találkozó első gólja csak a negyedik percben született. A címvédő nagymihályiak az ötödik percben már két góllal vezettek, míg az első dunaszerdahelyi találat a mérkőzés hatodik percében született, Élő Beatrix révén. A zempléni együttes a nyolcadik percig vezetett, de a DAC ledolgozta hátrányát. A találkozó folytatásában is szorosan alakult az eredmény, az első negyedóra után a zempléniek ismét megléptek két góllal. Az első játékrész hajrájában egy hétperces gólcsend következett, a mérkőzés ezen szakaszában egyik gárda sem tudott a kapuba találni. A nagymihályiak brazil kapusa Almeida remek védésekkel járult hozzá csapata kétgólos előnyéhez. Az első játékrész végül a címvédő Nagymihály 10-8-as előnyével zárult.

Szünetről visszatérve a nagymihályiak rögtön háromgólos előnybe kerültek, de a dunaszerdahelyi lányok a 40. percben egy gólra csökkentették hátrányukat.

A DAC hiába jött fel egy gólra, ezúttal nem sikerült egyenlíteniük. A 43. perc után a címvédő zempléniek először a mérkőzésen öt góllal is megléptek. A csallóközi együttes azonban innen is felállt, ötgólos hátrányból is szorossá tudta tenni a végjátékot. A dunaszerdahelyi sárga-kékek hat perccel a vége előtt egy gólra zárkóztak fel, de a zempléniek ismét két gólra növelték előnyüket, amit a végéig meg is tartottak a nagymihályiak.

A bajnokságban viszont nagyon közel áll a DAC a bajnoki aranyéremhez, amit a válogatott szünet után április 15-én, a Stomfa elleni hazai mérkőzésen biztosíthatnak be a sárga-kékek.

Női kézilabda Szlovák Kupa, Tőketerebes, döntő:

HC DAC Dunaszerdahely – Iuventa Nagymihály 23-25 (8-10)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.