Sportlövészet: saját magukat is meglepték az ifi Eb-győztesek

Szurkoló 2019. október 06., 18:56

A pisztolyos és a puskás magyar vegyes csapat is aranyérmet szerzett a sportlövők budapesti első 10 méteres ifjúsági Európa-bajnokságán.

Pisztolyos csapat Fotó: Hungarian Shooting Federation

A Budapesten pénteken és szombaton megrendezett első 10 méteres ifjúsági sportlövő vegyes csapat Európa-bajnokságon, a magyar pisztolyos és puskás együttes is aranyérmet szerzett. A Fehér úti Nemzeti Lőtéren 12 ország mérte össze erejét, a puskásoknál és pisztolyosoknál egyaránt nyolc. Az eseményt az Európa-bajnokság döntőjének is tekinthettük, hiszen a regionális selejtezőket már korábban lebonyolították. Azokról az északi, keleti és nyugati regionális forduló első két helyezettje és a legjobb harmadik került a budapesti fináléba - a rendező ország adta a nyolcadik csapatot.

„A pisztolyos csapat azért tudott részt venni az Európa-bajnokságon, mert rendező ország voltunk – mondta Joó Éva utánpótlás-igazgató a verseny után. – Egyébként ők a regionális selejtezőből az eredményük alapján nem jutottak volna be. Ez is mutatja, hogy mennyire erős volt a mezőny. Rájuk különösen jó hatással volt, hogy ilyen környezetben és szervezésben tudtak lőni itthon. Meg is lett az eredménye.

A fegyvernemenkénti nyolc csapatot két négyes csoportba osztották, a csoportok első helyezettjei mérkőztek meg a döntőben. A magyar pisztolyosok remekül kezdtek pénteken. A cseheket 26–22-re, a litvánokat 34–14-re verték, szombaton a lengyeleket 30–18-ra győzték le. A döntőben az olaszokkal találták magukat szembe. A fináléban 20 lövést adott le négy-négy versenyző, és lövésenként történt az értékelés (a jobb eredmény két pontot ért, döntetlennél 1-1 pont járt). A magyar csapat váratlanul simán, 82–62-re nyert.

A pisztolyos döntő eredménye
Magyarország–Olaszország 82–62
Komáromi Krisztina–Federico Maldini 20–16
Nagy Bálint–Matteo Mastrovalerio 19–17
Fábián Sára–Brunella Aria 24–12
Klem Barnabás–Cristina Magnani 19–17
A magyar csapat további két tagja: Jákó Miriam és Tóth Balázs.

A puskás csapat a nyitányon 46–2-re mosta le a lengyeleket, majd az olaszokat jóval szorosabb meccsen győzte le 26–22-re. Szombaton a finnek elleni újabb fölényes, 44–4-es siker után következhetett a szerbek elleni döntő. A magyar–szerb összecsapás az Európa-bajnokság legkiélezettebb csatáját hozta, a fordulatos mérkőzésen csupán az utolsó sorozatban dőlt az aranyérem sorsa. Végül másodszor is Magyarország örülhetett.

Puskás csapat Fotó: Hungarian Shooting Federation

A puskás döntő eredménye
Magyarország–Szerbia 81–79
Mészáros Eszter–Teodora Vukojevic 20–20
Bajos Gitta–Marko Ivanovic 23–17
Klenczner Márton–Kristina Lazarevic 21–19
Török Ferenc–Djordje Savic 17–23
A magyar csapat további két tagja: Dénes Eszter és Hammerl Soma

Képgalériánk:
Eredményhirdetés Fotó: Hungarian Shooting Federation

Forrás: Nemzeti Sport
0 HOZZÁSZÓLÁS