2022. február 10., 12:43

Sári Barbara: Úgy érzem, hogy a legjobb döntés volt a DAC-hoz igazolnom

Hosszú győzelmi sorozatot produkál a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a bajnokságban, a csapat egyik erőssége a tavaly nyáron szerződtetett Sári Barbara, aki az NB I-ből érkezett Felvidékre. A rutinos játékos Debre Viktor invitálására érkezett a sárga-kékekhez, akik a bajnokságban ezúttal is harcban állnak a dobogós helyékért, mi több az Európa-kupában a legjobb nyolc között szurkolhatunk a lányoknak. A HC DAC rutinos beállóját kérdeztük pályafutása eddigi éveiről, a DAC-hoz történő átigazolásáról és természetesen az Európa-kupáról.

sári barbara
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Mondhatjuk, igazi sportos családból származol, hiszen édesanyád Kocsis Erzsébet kiváló kézilabdázó volt. Mennyiben köszönhető a szüleidnek, hogy te is a kézilabda mellett tetted le voksodat?

Ha őszinte akarok lenni, mivel apa is a Dunaferrben játszott, mint említetted anyukám is,

számomra nem is volt más opció csak, hogy kézilabdázó legyek. Nekem ez igazi szerelem.

Édesanyád 1995-ben a világ legjobbjának is megválasztották. Számodra mi volt az első sikerélmény a kézilabda világában?

A vb-döntőre apával mentünk, óriási volt a hangulat már a Bécsbe vezető úton is. De persze az olimpia is, bár akkor még 5 évesen azt gondoltam, ez a világ legtermészetesebb dolga ott részt venni, nyilván azóta már sokat változott a véleményem.

Mennyire emlékszel vissza édesanyád nagy sikerére?

Klubszinten minden nemzetközi tornát megnyert, és jöttek a válogatott eredmények, mindennek a részese voltam. Az olimpia előtt együtt edzettünk, (nevet...) jó, ő apával futott a futópályán, én pedig játszottam. Teljesen természetes dolog volt számomra, nyilván kívülálló embereknek ez furcsa dolog lehet.

A győri kezdeti évek után Dunaújvárosra kerültél, ahol a felnőtt kézilabdába is bekóstolhattál, majd Egerben és Békéscsabán is játszottál. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál ezen csapatoknál?

Egy kisebb kitérő volt ez a győri év, Dunaújvárosban kezdtem, és ott is nőttem fel. Nem kisebb nevekkel játszottam együtt, mint Ferling Bernadett, Nagy Ivett, Gáspár Gabi, Radulovics Boki. Ha nem lettek volna külső tényezők, mai napig ott játszanék. Volt egy Svájcban töltött évem, és egy Békéscsabán. De igazán,

ahol újra magamra találtam, az Eger. Mindenhol mást és mást tapasztaltam és tanultam.

Az Eszterházy KC elég köze áll a szívedhez hiszen hosszú éveket töltöttél el Egerben. Miként értékelnéd az egri éveket?

Eger abszolút a szívem csücske, imádtam ott élni és játszani. Igazi barátokra tettem szert, rengeteg élményt szereztem, pályán és pályán kívül is. Ott lettem igazán felnőtt, életem legfontosabb állomása volt.

Hosszú éveket töltöttél Egerben, 2020-ban miért döntöttél a váltás mellett, és igazoltál az MTK-ba?

Lényegében nem az én döntésem volt. Elvettek tőlünk egy bajnoki címet, számomra fontos emberek távoztak, akik nélkül én már nem akartam ott maradni.

Mit gondolsz, jókor jött a váltás?

Az jó döntés volt, hogy eljövök Egerből, de a tavalyi évem egyáltalán nem volt pozitív, nagyon mélyen voltam, sok tényező is közre játszott, az is benne volt a pakliban, hogy abbahagyom a kézilabdát.

Tavaly nyáron a felvidéki HC DAC Dunaszerdahely csapatához igazoltál. Hogyan jött ez a lehetőség?

Nem először játszom külföldön, egy évet voltam már Svájcban. Debre Viktor hívott fel egy nagyon rossz MTK-mérkőzés után, és mondta, hogy szeretné, ha jövőre Dunaszerdahelyen játszanék. Utána beszéltem Horváth Zoltán klubelnökkel, leegyeztettünk mindent, nagyon gyorsan eldőlt minden.

sári barbara
Fotó:  hcdac.sk/Lelkes Ernő

Korábbi edződ Debre Viktor személye mennyire volt döntő tényező az átigazolásnál?

Egyértelműen döntő volt, és az is, hogy nagyon sok olyan játékos játszik a csapatban, akikkel korábban, fiatalon együtt játszottunk.

A dunaszerdahelyi együttes először szerepelhet a nemzetközi porondon, aminek te is részese lettél. Hogyan élted meg a bemutatkozást az Európa-kupában?

Nem akarok kliséket használni, de tényleg egész más érzés nemzetközi meccsen részt venni. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek most a részese lehetek.

A sárga-kékekkel továbbra is versenyben vagytok a legjobb nyolc között, ahol szerb együttes vár a csapatra. Hogyan értékelnéd a csapat eddigi nemzetközi kupaszereplését, és hogyan készültök a negyeddöntőre?

Talán az első két forduló könnyebb volt, de a svédek elleni találkozók, főleg a második mérkőzés, az egy igazi katarzis volt. Még volt egy nagyon fontos bajnokink a hétvégén, eddig ezen volt a fókusz, de most egész hetünk van csak a szerb ellenfélre készülni.

A bajnokságban legutóbb egy nagy hazai győzelmet aratott a csapat, hiszen a szlovák bajnoki címvédő Nagymihályt sikerült legyőzni. Miben sikerült az ellenfél fölé kerekedni, mi volt a siker kulcsa?

Szerintem sokkal jobban akartuk ezt a két pontot. És természetesen ilyen kapus teljesítmény mellett nem is lehet kikapni.

Kijelenthetjük a csapat egyértelmű célja letaszítani a trónról a nagymihályi Iuventát?

Szeretnénk meglepetést okozni, ennek egyik lépése volt ez a hétvégi győzelem is.

Ugyan még csak fél éve igazoltál Csallóközbe, hogyan értékelnéd a sárga-kékeknél töltött fél évedet?

Most úgy érzem, a legjobb döntés volt ide igazolnom. Nagyon jó emberek közé kerültem, újra motiváltnak érzem magam, ebben a csapattársaim is sok erőt adnak, mert látni mindenkin, hogy száz százalékkal edz, és odateszi magát mindennap, vannak célok. Élvezem, hogy más a bajnokság, és nem utolsó sorban az Európa-kupa szereplés erre még rátesz egy lapáttal.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.