2022. január 26., 20:58

Megállíthatatlan sárga-kékek, Vágsellyén nyert rangadót a HC DAC

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Extraliga) szerdai játéknapján a Vágsellye otthonában játszott rangadót a HC DAC. A dunaszerdahelyi sárga-kékek végig kiélezett mérkőzésen szerezték meg az értékes két pontot.

HCDAC
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Kiváló formában várhatta a szerdai Vágsellye elleni idegenbeli mérkőzést a DAC női kézilabdacsapata. A sárga-kékek sorozatban nyolc bajnoki győzelemmel a tarsolyukban várhatták a vágsellyei mérkőzést. A hazaiak próbálták minél több gondot okozni a dunaszerdahelyi csapatnak, ami sikerült is nekik.

A találkozó jól indult, a vendég dunaszerdahelyiek kétgólos vezetéssel indították a találkozót, amit a hazaiak szép lassan ledolgoztak.

A mérkőzés kilencedik percében először egyenlített a Duslo 4-4-re, majd egy perccel később már a Vágsellye került előnybe, sőt kettővel is vezettek. Az első játékrész rendkívül fordulatos mérkőzést hozott, hol az egyik hol a másik gárda vezetet, így az első félidő 14-14-es döntetlennel zárult.

Fordulást követően úgy tűnt ismét a DAC kezd jobban, és háromgólos előnyt is sikerül kiépíteni Debre Viktor csapatának, de a hazai együttes remekül küzdött, és nem adta fel. A sárga-kékek egészen a 44. percig tartották is előnyüket, de a vágsellyei együttes ismét kiegyenlítetett negyedórával a vége előtt. A mérkőzés utolsó tíz perce is bőven tartogatott izgalmakat, hiszen a dunaszerdahelyi együttesnek mindenképpen győznie kellett, ha nem akart leszakadni a Most és Nagymihály kettősétől az élbolyban.

Nyolc perccel a vége előtt Bízik Réka és Juhos Kata révén 26-24-ra ismét előnybe került a DAC, de a hazaiak ismét egyenlítettek.

A találkozó vége igazi drámai hajrát hozott és Juhos Kata és Bízik Réka villanásával a DAC ismét kétgólos előnybe került, amivel meg is szerezték a győzelmet a sárga-kékek. Győzelmével sorozatban kilencedik győzelmét könyvelhette el a DAC és továbbra is üldözi a Most és Nagymihály kettősét.

MOL Extraliga, nők, 11. forduló:

HK Slovan Duslo Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely 26-28 (14-14)

A DAC góllövői: Juhos Kata 10, Bízik Réka 6, Élő Beatrix 5, Németh Natália 4, Sári Barbara 2, Bízik Boglárka 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.