2019. szeptember 8., 11:42

Második vereségüket szenvedték el a dunaszerdahelyiek

A dunaszerdahelyi HC DAC kézilabdásai a női MOL liga második fordulójában a csehországi Slavia Praha vendégeiként léptek pályára.

dadpraga
Fotó: HC DAC Dunaszerdahely FB-oldala

A cseh-szlovák élvonalban első idényüket töltő csallóköziek a Most ellen elszenvedett súlyos hazai vereséget követően a cseh fővárosban is hamar nyolc gólos hátrányba kerültek, de ezután jól hajráztak az első játékrészben, s harminc perc után 19-16 volt az eredmény.

A második játékrész azonban nem sikerült jól a csallóközieknek. Ahogy Prikler Silvia, a klub sportigazgatója a közösségi oldalunkon megjegyezte, a szünet után nem sikerült elcsípni a második félidő kezdetét, aminek eredményeként a prágaiak tovább növelték az előnyüket és 12 találatra nőtt a végére a különbség.

Slavia Praha - HC DAC Dunaszerdahely 40-28 (19-16)

"Sajnos nem sikerült Prágában a csoda. A második mecsünket megint egy nehéz ellenfél ellen játszottuk. Rosszul kezdtünk, de pozitivuma a találkozónak, hogy a félidő végére visszajöttünk a meccsbe. Sajnos a második játékrészben “bent maradtunk az öltözőben”, és az első tíz perceben el is dőlt a meccs. Nagyon sok hibával játszottunk támadásban, amit az ellenfél kihasznált, és könnyű gólokat lőtt gyors ellentámadásokból. Ma meg volt az esélye egy jó eredménynek, sajnos azonban ez nem sikerült. Össze kell még állnia a csapatnak, türelmeseknek kell lennünk, és lépésről lépésre dolgozni. Két hazai meccs vár most ránk, amit nagyon be akarunk húzni" - nyilatkozta Prikler.

A harmadik fordulóban jövő hétvégén a TJ Sokol Písek ellen játsszanak Mena Hoekendijk Xavier tanítványai, s a lelkes közönség előtt szeretnének javítani. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.