Második mérkőzésüket is elvesztették a somorjai kosaras lányok

2019. október 6., 14:49
Ondik Gábor

A női kosárlabda Extraliga második fordulójában a pozsonyi Dubček otthonában lépett pályára Diósi Albert együttese.

somorjai kosarasok
Fotó: sport.sk

A somorjai kosarasok kezdtek jobban, egy negyed után négypontos előnyben is voltak Suja Tímeák. A hazaiak azonban az első játékrész végére fordítani tudtak, és ötpontos előnnyel mehettek szünetre a csapatok. Szünetről visszatérve a harmadik negyedben a somorjai együttes csökkentette hátrányát, és a harmadik negyed végére kiegyenlítettek.

A találkozó utolsó periódusa izgalmas végjátékot ígért, azonban a hazai együttes megrázta magát, végül magabiztosan gyűjtötte be hazai pályán a győzelmet, miután az utolsó negyedben 12 ponttal bizonyult jobbnak a somorjai együttesnél.

A vendégek legjobbja ezúttal is Suja Tímea volt, aki 16 pontot szerzett, valamint 3 asszisztot is kiosztott. A somorjaiak másik játékosa, Soňa Svetlíková is remek teljesítményt nyújtott: 15 pontja mellett hat lepattanót is szerzett. Kiemelendő még Lelkes Júlia játéka is, aki a mezőnyben a legtöbb lepattanót szerezte, szám szerint 8-at,

A szombati játéknap másik mérkőzésén a címvédő Rózsahegy idegenben a Kassa otthonában aratott magabiztos győzelmet. A somorjai kosarasak szerdán éppen a címvédőt fogadják a Samaria Sportközpontban.

Női Extraliga, 2. forduló:
YOUNG ANGELS Kassa – MBK Rózsahegy 58:75 (30:46)
Pontszerzők: Balážová 16, Machalová 13, Drobná 7, Le Clairová 7 – Mištinová 16, Turudičová 12, Dudášová 10
Dubček Pozsony – ŠBK Somorja 69:57 (33:28)
Pontszerzők: Krajčovičová 23, Lüttmerdingová 12, Riecka 11 – Suja 16, Svetlíková 15, Dulová 8