2022. augusztus 29., 19:09

Magabiztos magyar győzelem

Magabiztosan nyerte meg a magyar A válogatott a második alkalommal megrendezett Nemzetek Kupája versenyt, amelynek ezúttal a szombathelyi Király Sportkomplexum adott otthont.

Nemzetek Kupája- frizbi
A győztes magyar A és a második helyezett szlovén csapat
Fotó: Magyar Repülő Korong Szövetség

A jövő nyári felnőtt Európa-bajnokság első felkészülési állomása volt a hazai rendezésű Mixed Ultimate frizbi verseny, amelyre a szlovák, a szlovén és a román csapat mellett ezúttal a magyar B válogatott is regisztrálhatott.

Az  A csapat minden ellenfelét meggyőző fölénnyel verte, így volt alkalom a mérkőzéseken új taktikai elemek kipróbálására is.

A legszorosabb összecsapás a szlovének elleni döntő volt, melyet 13:8-ra nyert meg az A válogatott.

Kellemes meglepetést okozott a magyar B csapat, amely a románokat legyőzve a tavalyi győztes szlovák válogatott ellen 13:9 arányban megnyerte a bronzmeccset is.

Az augusztus eleji U20 VB és U17 EB győzelem után újabb, immár felnőtt nemzetközi siker is mutatja, hogy egyre közelebb kerültünk a sportági világ elithez.

Nemzetek Kupája, Szombathely. 2022. aug. 27-28  végeredmény: 1. Magyar "A" válogatott, 2. Szlovénia, 3. Magyar "B" válogatott, 4. Szlovákia, 5. Románia.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.