Magabiztos győzelemmel zárták az alapszakaszt a somorjai kosaras lányok

2021. január 10., 16:23
Ondik Gábor

A női kosárlabda Extraliga alapszakaszának utolsó fordulóját bonyolították le a hétvégén. A somorjai kosaras lányok magabiztos hazai győzelemmel zárták az alapszakaszt ezzel megerősítették negyedik helyüket.

Fotó: ŠBK Somorja közösségi oldala

Magabiztos győzelemmel erősítette meg negyedik helyét a Somorja, miután hazai pályán győzni tudtak a Poprád ellen.

Suja Tímea vezérletével a somorjai kosaras lányok 31 pontos győzelmet arattak, ezzel a felsőházban folytathatják a bajnokság további részében, miután a tabella negyedik helyén zárták az alapszakaszt.

A somorjai lányok már az első negyedben komoly, 10 pontos előnyt tudtak kidolgozni. A hazaiak a folytatásban is folyamatosan növelték előnyüket, a félidőre további két ponttal nőtt a Somorja előnye, és végül 12 pontos hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A szünetről visszatérve is a Somorja diktálta a tempót, és a harmadik negyedben további kilenc ponttal nőtt a hazaiak előnye. A záró játékrészt is megnyerték a somorjai lányok tíz ponttal, így a vége egy fölényes 31 pontos siker lett.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Somorja rutinos játékosa, Suja Tímea lett, aki 27 pontig jutott, valamint kiosztott 7 asszisztot és 5 lepattanót is szerzett.

Az alapszakasz legeredményesebb játékosát is a Somorja adta, miután Suja Tímea lett a legtöbb pontot szerző játékos, ráadásul két mutatóban is az alapszakasz legjobbja lett. A somorjaiak kulcsjátékosa meccsenkénti átlagban a legtöbb pontot szerezte, valamint az alapszakaszban összesen 256 pontot szerzett, toronymagasan megelőzve a pöstyéni a 205 pontot szerző Terézia Pálenikovát.

Női kosárlabda Extraliga alapszakasz, 14. forduló:
Young Angels Kassa - Pöstyén 60-77 (31-39)
BK ŠK UMB Besztercebánya - ŠKBD Igló 67-57 (38-29)
ŠBK Somorja – BAM Poprád 82-51 (39-27)
BK ŠKP 08 Besztercebánya - MBK Rózsahegy 33-77 (13-37)