Kiütéses győzelmével ismét dobogóközelben a HC DAC

2021. február 27., 20:55
Ondik Gábor

Már a hetedik bajnoki mérkőzését játszotta a HC DAC női kézilabda csapata a szlovák-cseh közös rendezésű MOL Extraligában februárban. A szerdahelyi lányok nagyon megterhelő hónapot zártak, ezúttal is Csehországban léptek pályára, méghozzá a DHC Plzeň otthonában, ahol magabiztos győzelmet arattak. 

Fotó: hcdac.sk

A dunaszerdahelyi HC DAC a MOL Extraliga alapszakaszának 22. fordulójában a cseh DHC Plzeň otthonában vendégeskedtek. A csallóközi együttes két hete még hazai pályán kilencgólos győzelemmel múlta felül cseh ellenfelét.

A sárga-kékek ezúttal sem adtak sok esélyt cseh ellenfelüknek, a mérkőzés kezdetétől érződött a két csapat között lévő osztálybeli különbség. A sárga-kékek már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, amit a félidő végéig magabiztosan megőrzött Debre Viktor csapata. A félidőre hatgólos előnyt dolgoztak ki a sárga-kékek.

A második félidőben a hazaiak próbálták csökkenteni hátrányukat, egy góllal sikerült is, de csak pillanatokra, amire szinte azonnal válaszoltak a sárga-kékek. A 36. percben már hétgólos volt a különbség a két csapat között a DAC javára, ami a 40. percre tízgólosra nőtt. A mérkőzésen Debre Viktor több fiatal tehetségnek is bizalmat szavazott.

A csehek a folytatásban sem tudtak mit kezdeni a dunaszerdahelyiekkel, a 42. percben már 11 góllal is elhúztak a sárga-kékek. A DAC a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, ami az eredményen is jócskán megmutatkozott.

A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, negyedórával a vége előtt már 14 góllal is vezettek Bízikék. A csehek már 16 gólos hátrányban is voltak, végül azonban sikerült 13 gólra csökkenteni hátrányukat. A DAC győzelme azonban egy percig sem forgott veszélyben, magabiztos sikerükkel a sárga-kékek egy helyet előrébb léptek a táblázaton és feljöttek a negyedik helyre.

MOL Extraliga, 22. forduló:
DHC Plzeň - HC DAC Dunaszerdahely 22-35 (10-16)
DAC gólszerzői: Juhos Kata 8, Élő Beatrix 7, Bízik Réka 4, Bízik Boglárka 3, Straka Mária 3, Monika Rajnohová 3, Demeter Virág Orsolya 3, Pénzes Mónika 1, Kristín Pastorková 1, Mészáros Réka 1, Melanie Jagodičová 1

Kövesse facebook oldalunkat is!