2023. április 16., 20:50

Kiütéses győzelemmel biztosította be történelmi bajnoki címét a HC DAC

Igazi sporttörténelmi ünnepre készültek a dunaszerdahelyi szurkolók, hiszen a szlovák-cseh közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokságban éllovas HC DAC hazai pályán biztosította be történelmi bajnoki címét.

HC DAC
Fotó: HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) vasárnapi utolsó előtti fordulójában biztossá vált a HC DAC bajnoki címe, miután hazai közönség előtt kiütéses győzelemmel szerezték meg a sárga-kékek a klub történelmének első bajnoki elsőségét. A hazai szurkolók igazi ünnepre készültek, és egy fergeteges koreóval is készültek a bajnokavatóra.

Debre Viktor együttese a találkozó toronymagas esélyese volt, hiszen a sereghajtó Stomfa csupán egy pontot szerzett az idei kiírásban. A vendégek ennek ellenére megszerezték a vezetést, de sokáig nem tartott vezetésük, hiszen Bízikék nagyon hamar megfordították a találkozót és 4-1-ig megléptek.

Ezt követően a vendég Stomfa egy gólra is csökkentette hátrányát, de egyenlíteniük nem sikerült. Az első negyedóra végére a sárga-kékek háromgólos előnyt építettek ki, majd az első játékrész második felében egyre nagyobb előny építettek ki. A csallóközi együttes folyamatosan növelte előnyét és a félidő végére kilencgólos előnyt építettek ki a dunaszerdahelyi lányok.

Szünetről visszatérve sem változott a játék képe, csupán a gólkülönbség volt a kérdés. Debre Viktor együttese egyre nagyobb előnybe került, a sereghajtó nem nagyon tudta tartani a lépést a házigazdákkal. Nem egész negyedórával a vége előtt már 17 gól is volt a DAC előnye.

A sárga-kékek a hajrában is növelni tudták előnyüket és tíz perccel a vége előtt már 20 góllal vezettek Bízikék. A dunaszerdahelyi együttes végül egy kiütéses győzelemmel biztosította be történelmi bajnoki címét a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban, hiszen ezelőtt még sohasem sikerült elhódítaniuk a bajnoki aranyérmet.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 21. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – HC Tatran Stomfa 43-18 (19-10)

A DAC gólszerzői: Pénzes Mónika 12, Eliška Desortová 8, Juhos Kata 5, Kristína Pastorková 4, Costa Maia de Silva 3, Da Erika Rajnohová 3, Natália Némethová 2, Sári Barbara 2, Bízik Réka 2, Kovács Noémi 1, Hornyák Bernadett 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.