2021. március 19., 09:21

Kézilabda: Négy DAC-játékos is a szlovák női válogatott keretében

A női kézilabda-bajnokságok a válogatott mérkőzések miatt szünetelnek, többek között a MOL Extraliga is. A dunaszerdahelyi HC DAC játékosai, azonban ezalatt az idő alatt sem maradnak mérkőzések nélkül. A sárga-kékek négy játékosa is bekerült a szlovák női válogatott keretébe.

Fotó: hcdac.sk

A HC DAC felnőtt válogatott játékosai a március 17-21. közötti időszakot klubjuktól távol, nemzeti csapataikban töltik. A szlovák női felnőtt válogatott világbajnoki kvalifikációra készül Luxemburgban.

A HC DAC Dunaszerdahely felnőtt női csapatának négy tagja is erősíti a szlovák kézilabda válogatottat, nevezetesen Oguntoye Viktória, Bízik Réka, Bízik Boglárka és Pastorková Kristína kapott meghívót, míg Monika Rajnohová sérülés miatt maradt ki.

A dunaszerdahelyi játékosok Luxemburgban készülnek, ahol a házigazdák mellett Ukrajnával és Izraellel kell csatát vívniuk a továbbjutásért. A selejtező következő állomása április elején lesz, ahol Bízikék mindenképpen szeretnének ott lenni, amihez a mostani kvalifikációt az első két hely valamelyikén kell, hogy végezzenek.

A szlovák női válogatott világbajnoki kvalifikációs programja:

Március 19., péntek:

Szlovákia – Ukrajna - 17:00

Március 20.,  szombat:

Szlovákia – Izrael - 15:30

Március 21. vasárnap:

Luxemburg – Szlovákia - 18:00

A mérkőzéseket az RTVS kettes csatornája élőben közvetíti.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.