Kézilabda: Hudák Emma három év után távozik a Mosonmagyaróvár csapatától

2021. március 13., 10:05
Ondik Gábor

Távozik a K&H női kézilabda ligában szereplő Mosonmagyaróvár csapatától a felvidéki  Hudák Emma, aki többet szeretne mutatni támadásban is.

Fotó: mkcse.hu

A K&H női kézilabda ligában negyedik helyen álló Mosonmagyaróvár felvidéki játékosa, Hudák Emma a szezon végén távozik a Mosonmagyaróvár csapatától, miután a többszöri tárgyalások után sem tudott megegyezni a vezetőséggel és főként szakmai kérdésékben nem sikerült megállapodniuk.

A 23 esztendős pozsonyi születésű játékos az idei bajnok szezonban minden sorozatot tekintve 22 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 17 gólt szerzett.

Az óváriak sokáig vezették a bajnokságot, hiszen remekül kezdték a szezont, de végül helyreállt a világ rendje és a jóval nagyobb játékerőt képviselő Győri ETO és Ferencváros is megelőzte a Mosonmagyaróvárt a tabellán.

A nyáron lejár a szerződésem és végül úgy döntöttem, hogy három év után távozom Mosonmagyaróvárról. Soha nem kellett még ilyen nehéz döntést meghoznom, mert az MKC nagyon a szívemhez nőtt. Pedig kimondottan félve igazoltam ide, hiszen sérült voltam, de újra megtenném, ha valahogy visszapörgethetném az időt. Szép éveket tölthettem itt, fantasztikus szurkolók előtt játszhattam és büszke vagyok arra, hogy a céljainkat is mindig elértük. Jól esett az is, hogy marasztaltak az MKC vezetői, többször leültünk tárgyalni, semmilyen anyagi probléma sem merült fel, sőt gondolkodási időt is kaptam.”

A számomra legfontosabb kérdésben azonban nem tudtunk megegyezni, tehát a klub a jövőben is a védekezésben számítana rám, én pedig a támadni is szeretnék

– árulta el távozása okát a 23 esztendős felvidéki játékos a klub hivatalos honlapjának.

Hudák Emma elárulta szeretne támadásban is bizonyítani, amire egy másik élvonalbeli együttesben több esélyt lát.

„Természetesen elfogadom, hogy ennek az eldöntése az edző feladata, felelőssége és azt is tudom, hogy tapasztalt, válogatott játékosok játszanak most az MKC csapatában. Én azonban 23 évesen még többet szeretnék, magamnak is be akarom bizonyítani, hogy támadásban is jól tudok teljesíteni.”

„Erre azonban most több esélyt látok egy másik élvonalbeli együttesben. Kiváló szakmai munka folyik Mosonmagyaróváron, Gyurka János remek szakember, a védekezésben, különösen annak szervezésében, irányításában valóban sokat is fejlődtem. A nyárig hátralévő mérkőzéseken meg is fogok tenni mindent az MKC sikeréért” – árulta el a klub hivatalos holnapjának Hudák Emma.

Kövesse facebook oldalunkat is!