2021. szeptember 11., 20:28

Kézilabda: Harmadik bajnokiját is magabiztosan nyerte a DAC

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Liga) harmadik játéknapján továbbra is százszázalékos maradt a dunaszerdahelyi DAC, ugyanis újabb magabiztos győzelmet arattak, ezúttal is hazai közönség előtt.

DAC kézilabda
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Remek formában kezdte a bajnokságot a HC DAC csapata, a dunaszerdahelyi lányok sorozatban harmadik sikerüket könyvelhették el az új idényben, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel állnak a bajnokságban.

A sárga-kékek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, az ellenfél ezúttal a cseh Hodonín volt.

A csehek tíz percig tudták tartani az iramot a csallóközi gárdával, 4-4 után a DAC folyamatosan növelte előnyét, és sorozatban négy gólt dobva az első negyedórában 8-4-re megléptek a sárga-kékek. Ezt követően három gólnál közelebb nem is tudott férkőzni a cseh együttes, az első félidő végére a DAC játékosai magabiztos ötgólos előnyt építettek ki.

Szünet után mind nagyobb fölénybe került a hazai gárda, ami az egyre növekvő különbségben is megmutatkozott. A mérkőzés 40. percében már kilencgólos előnyben voltak a sárga-kékek.

A hazai csapatból több játékos is remek teljesítményt nyújtott, így szinte egy percig sem forgott veszélyben a győzelem. A dunaszerdahelyi lányok a végére 12 gólos különbséggel bizonyultak jobbnak a cseh ellenfelüknél. A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Juhos Kata volt, de Pénzes Mónika is hét, valamint Sári Barbara is öt gólt szerzett. A DAC hibátlan mérlegével vezeti a tabellát, és a következő fordulóban igazi rangadó vár a sárga-kékekre a cseh Most ellen, szintén hazai pályán.

MOL Liga, 3. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – HK Hodonín 30-18 (17-12)

A DAC gólszerzői: Juhos Kata 8, Pénzes Mónika 7, Sári Barbara 5, Élő Beatrix 4, Bugár Cintia 3, Bízik Boglárka 2, Bízik Réka 1

Megosztás
Címkék