2021. május 8., 20:11

Kézilabda: DAC-győzelem a rájátszás elődöntőjében, egy lépésre a finálé

Hosszú idő után ismét tétmérkőzést játszottak a dunaszerdahelyi kézis lányok. A sárga-kékek a szlovák bajnokság rájátszásának elődöntőjében léptek pályára, ahol a Vágsellye ellen mérkőztek meg a döntőbe jutásért.

Juhos Kata
Fotó: hcdac.sk

A HC DAC női kézilabdacsapata a szlovák bajnokság rájátszásában a Vágsellye csapatát fogadta hazai pályán, az elődöntő első mérkőzésén.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcot a sárga-kékek nagy lendülettel kezdték, Debre Viktor tanítványai három és fél percnyi játék után háromgólos előnybe kerültek, Juhos Kata kezdte meg a hazai gólgyártást, majd Élő Beatrix duplázott.

Az első vágsellyei találat 3-0 után született meg. Ezt követően is folytatódott a sárga-kékek lendülete, 10 perc után 6-2-re vezettek a dunaszerdahelyi lányok. Az első negyedórában a DAC nagy fölényben játszott, ami a szenzációsan védő Ougontoye Viktóriának is volt köszönhető, aki több remek védést is bemutatott, az első negyedóra végére a sárga-kékek nyolcgólos előnyt dolgoztak ki.

Az első játékrész első felében a hazaiak remekül játszottak, a vendégek nem igazán tudták csökkenteni hátrányukat, csak a játékrész vége felé kerültek közelebb a csallóközi együtteshez.

A 18. percben a DAC már 14-4-re is vezetett, azonban az első játékrész hajrájában a vendégek megfelezték hátrányukat és öt gólra feljöttek. Az első félidő a sárga-kékek 17-12-es vezetésével zárult.

Szünetről visszatérve a vágsellyei együttes nagyon közel került a hazaiakhoz, kétgólosra csökkentették hátrányukat, a 37. percben 18-16 szerepelt az eredményjelzőn. A sárga-kékek azonban reagálni tudtak a vendégek góljaira és sorozatban három gólt dobtak Bízikék, ezzel ismét öt gól volt a DAC előnye. Debre Viktor együttese az utolsó negyedórában három gólnál közelebb nem engedte ellenfelét, tíz perccel a vége előtt hatgólos előnyben voltak a sárga-kékek.

A mérkőzés hajrájában a Vágsellye ugyan ismét csökkentette hátrányát, a DAC győzelme nem forgott veszélyben. A végére elfáradtak a vendégek, a sárga-kékek végül kilencgólos győzelmet arattak.

A DAC legeredményesebb játékosai a tízgólos Bízik Réka, a kilencgólos Élő Beatrix, valamint a nyolcgólos Juhos Kata volt.

Folytatás szerdán a Vágsellye otthonában, amennyiben a DAC idegenben is nyer, bejutnak a fináléba, ahol a szlovák országos bajnoki címért játszhatnak a sárga-kékek.

MOL Liga rájátszás, elődöntő (szlovák bajnoki címért), 1. mérkőzés:

HC DAC Dunaszerdahely- HK Slovan Duslo Vágsellye 33-24 (17-12)

DAC gólszerzői: Bízik Réka 10, Élő Beatrix 9, Juhos Kata 8, Bugár Cintia 3, Straka Mária 1, Mészáros Réka 1, Kristína Pastorková 1

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása 1-0 a HC DAC javára.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.