Kézilabda: A sereghajtó otthonában gáláztak a dunaszerdahelyi sárga-kékek

2021. március 30., 20:17
Ondik Gábor

Újabb idegenbeli bajnokival folyatódott a HC DAC számára a szlovák-cseh közös lebonyolítású kézilabda bajnokság (MOL). A dunaszerdahelyi lányok ezúttal is Csehországban a Hodonín otthonában léptek pályára, még a 8. fordulóból elmaradt bajnokit pótolták a felek. A sárga-kékek számítottak a mérkőzés esélyesének, amit a pályán is igazoltak a csallóköziek egy újabb magabiztos győzelemmel.

Fotó: hcdac.sk

A hétvégi magabiztos győzelem után a HC DAC női kézilabdacsapata ezúttal is egy cseh gárda, a sereghajtó HK Hodonín ellen léptek pályára idegenben. Debre Viktor csapata átmentette hétvégi remek formáját erre a találkozóra is, és magabiztos játékot bemutatva már az első félidőben igazolták a papírformát.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek remekül kezdtek és a negyedik percben Juhos Kata duplájával és Bízik Boglárka góljával már háromgólos előnyt dolgoztak ki. Az első cseh gól a hatodik percben érkezett, ami után egy újabb találattal egygólosra csökkentették hátrányukat a hazaiak. A hetedik percben Juhos Kata a harmadik gólját szerezte, amivel a négy dunaszerdahelyi gólból hármat Juhos vállalt az első percekben.

A folytatásban a hazaiak nagyon sokat hibáztak és támadásban sem tudtak gólokat szerezni, amit a sárga-kékek gólokkal büntettek meg. Az első negyedóra végén a csallóközi együttes már hétgólos előnybe került. A játékrész hátralevő részében is folyamatosan növelték előnyüket a sárga-kékek, góllövésben főként Bízik Boglárka és Juhos Kata jeleskedett.

A sereghajtó a 7. perctől kezdve hosszú percekig, közel 23 percig képtelen volt a dunaszerdahelyi kapuba találni, ami meg is pecsételte már az első félidőben a sorsukat. A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, a két csapat között osztálykülönbség mutatkozott meg. A játékrész végére 17 gólos különbségeket dolgoztak ki a dunaszerdahelyiek, ráadásul nyolc DAC-játékos is gólt szerzett az első félidőben.

Szünetről visszatérve a hazaiak eredményesebben játszottak, több gólt is szereztek, mint az első félidőben. A dunaszerdahelyi oldalon egyre több játékos iratkozott fel a góllövők közé, Debre Viktor a második félidőben inkább a DAC fiataljainak adott több játéklehetőséget.

A DAC magabiztos sikere egy percig sem forgott veszélyben, csak a gólkülönbség mértéke volt az egyetlen kérdés. Negyedórával a vége előtt 26-10-re vezettek a sárga-kékek.

A második félidőben csupán tíz gólt dobtak a csallóköziek, aminek következtében a hazaiak 13 gólra csökkentették hátrányukat és megnyerték ugyan a második félidőt, de komoly feltámadásra nem volt esélyük. A második félidőben lehetőséget kapó DAC fiataljai számára ez a mérkőzés is a játékpercek és a tapasztalatok gyűjtéséről szólt.

A DAC végül sima győzelmet aratott és visszavette a Nagymihálytól a tabella második helyét.

MOL Liga, 8. forduló:
HK Hodonín - HC DAC Dunaszerdahely 17-30 (3-20)
A DAC gólszerzői: Juhos Kata 6, Bízik Réka 4, Straka Mária 4, Bízik Boglárka 3 (2), Pénzes Mónika 3, Bugár Cintia 3, Jagodič Melani 2, Mészáros Réka 2, Élő Beatrix 1, Lelkes Lilla 1, Demeter Virág Orsolya 1.

Kövesse facebook oldalunkat is!