2021. március 30., 20:17

Kézilabda: A sereghajtó otthonában gáláztak a dunaszerdahelyi sárga-kékek

Újabb idegenbeli bajnokival folyatódott a HC DAC számára a szlovák-cseh közös lebonyolítású kézilabda bajnokság (MOL). A dunaszerdahelyi lányok ezúttal is Csehországban a Hodonín otthonában léptek pályára, még a 8. fordulóból elmaradt bajnokit pótolták a felek. A sárga-kékek számítottak a mérkőzés esélyesének, amit a pályán is igazoltak a csallóköziek egy újabb magabiztos győzelemmel.

Fotó: hcdac.sk

A hétvégi magabiztos győzelem után a HC DAC női kézilabdacsapata ezúttal is egy cseh gárda, a sereghajtó HK Hodonín ellen léptek pályára idegenben. Debre Viktor csapata átmentette hétvégi remek formáját erre a találkozóra is, és magabiztos játékot bemutatva már az első félidőben igazolták a papírformát.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek remekül kezdtek és a negyedik percben Juhos Kata duplájával és Bízik Boglárka góljával már háromgólos előnyt dolgoztak ki. Az első cseh gól a hatodik percben érkezett, ami után egy újabb találattal egygólosra csökkentették hátrányukat a hazaiak. A hetedik percben Juhos Kata a harmadik gólját szerezte, amivel a négy dunaszerdahelyi gólból hármat Juhos vállalt az első percekben.

A folytatásban a hazaiak nagyon sokat hibáztak és támadásban sem tudtak gólokat szerezni, amit a sárga-kékek gólokkal büntettek meg. Az első negyedóra végén a csallóközi együttes már hétgólos előnybe került. A játékrész hátralevő részében is folyamatosan növelték előnyüket a sárga-kékek, góllövésben főként Bízik Boglárka és Juhos Kata jeleskedett.

A sereghajtó a 7. perctől kezdve hosszú percekig, közel 23 percig képtelen volt a dunaszerdahelyi kapuba találni, ami meg is pecsételte már az első félidőben a sorsukat. A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, a két csapat között osztálykülönbség mutatkozott meg. A játékrész végére 17 gólos különbségeket dolgoztak ki a dunaszerdahelyiek, ráadásul nyolc DAC-játékos is gólt szerzett az első félidőben.

Szünetről visszatérve a hazaiak eredményesebben játszottak, több gólt is szereztek, mint az első félidőben. A dunaszerdahelyi oldalon egyre több játékos iratkozott fel a góllövők közé, Debre Viktor a második félidőben inkább a DAC fiataljainak adott több játéklehetőséget.

A DAC magabiztos sikere egy percig sem forgott veszélyben, csak a gólkülönbség mértéke volt az egyetlen kérdés. Negyedórával a vége előtt 26-10-re vezettek a sárga-kékek.

A második félidőben csupán tíz gólt dobtak a csallóköziek, aminek következtében a hazaiak 13 gólra csökkentették hátrányukat és megnyerték ugyan a második félidőt, de komoly feltámadásra nem volt esélyük. A második félidőben lehetőséget kapó DAC fiataljai számára ez a mérkőzés is a játékpercek és a tapasztalatok gyűjtéséről szólt.

A DAC végül sima győzelmet aratott és visszavette a Nagymihálytól a tabella második helyét.

MOL Liga, 8. forduló:
HK Hodonín - HC DAC Dunaszerdahely 17-30 (3-20)
A DAC gólszerzői: Juhos Kata 6, Bízik Réka 4, Straka Mária 4, Bízik Boglárka 3 (2), Pénzes Mónika 3, Bugár Cintia 3, Jagodič Melani 2, Mészáros Réka 2, Élő Beatrix 1, Lelkes Lilla 1, Demeter Virág Orsolya 1.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.