2022. szeptember 3., 18:20

Kétgólos győzelemmel kezdte az új idényt a HC DAC

Hazai közönség előtt kezdte meg szereplését az új idényben a HC DAC női kézilabdacsapata a MOL Liga nyitófordulójában. A sárga-kékek ellenfele a cseh Olmütz volt.

dac kézilabda
Fotó: hcdac.sk

A sárga-kékek Bízik Réka góljával szereztek vezetést, a csehek azonban tartani tudták a lépést a csallóközi együttessel. A mérkőzés tizedik percében 4-3-as dunaszerdahelyi vezetésnél a hazaiak hétmétereshez jutottak, amit Sári Barbara értékesített és kétgólos előnybe kerülte a házigazdák. A DAC hiába vezetett már két góllal is, az Olmütz nem adta könnyen magát és 6-4-es hátrányból, zsinórban három gólt szerezve, fordítani tudtak a csehek.

A rendkívül fordulatos első játékrészben a dunaszerdahelyiek ismét előnybe kerültek, de nem sokáig, ugyanis a vendégek ismét fordítottak és kétgólos előnyt építettek ki.

A hazaiak hálóőre, Magera Noémi remek védésekkel segítette csapatát, de ugyanez a másik oldalon is elmondható volt. A csehek kapusa, Polášková is nagy formában védett. Az első félidő hajrájában a DAC ledolgozta hátrányát, kétgólos előnnyel mehettek félidőre Debre Viktor védencei.

A második félidő elején a csallóközi együttes bealudt, a vendég Olmütz két perc alatt ledolgozta hátrányát. A 34. perc után 14-14-es állásnál a hazaiak összekapták magukat, sorozatban három gólt szerezve először kerültek háromgólos előnybe a sárga-kékek. A házigazda csallóköziek a folytatásban is növelni tudták előnyüket, nem egész tíz perccel a vége előtt már ötgólos előnyben is voltak Bízikék. A hazaiak végül saját maguknak tették nehézzé a véghajrát, ugyanis a nagyot küzdő csehek ötgólos hátrányukat is lefaragták egy gólra. A végén még az egyenlítésért is támadhattak. A DAC azonban kivédekezte a cseh támadásokat és egy szoros mérkőzésen kétgólos győzelemmel kezdték a MOL Liga új idényét. A csapat legeredményesebb játékosa az új szerzemény, Eliška Desortová volt, aki hét gólt szerzett.

MOL Liga, 1. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHK Zora Olmütz

A DAC gólszerzői: Eliška Desortová 7, Élő Beatrix 6, Juhos Kata 5, Sári Barbara 4, Bízik Réka 4, Mészáros Réka 1, Hornyák Bernadett 1.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.