2021. február 25., 11:29

Két vereség után újra győzött a HC DAC

A sűrű bajnoki programban újabb hétközi mérkőzés várt a dunaszerdahelyi DAC-ra. A dunaszerdahelyi lányok ezúttal is hazai pályán léptek pályára egy újabb cseh gárda, a PSG Zlín ellen.

Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Sorozatban két vereség után ismét a győztesek útjára lépett a HC DAC női kézilabda csapata. A  sárga-kékek kötelezőnek mondható győzelmet arattak a tabella utolsó előtti helyén álló PSG Zlín ellen.

A mérkőzés első gólját a csallóközi együttes szerezte, amire a csehek két góllal válaszoltak és viszonylag gyorsan fordítottak. A vendégek a 9. percig tudták tartani vezetésüket, ezt követően 5-4-es hátrányból a DAC fordítani tudott és folyamatosan növelte előnyét.

A mérkőzés 12. percében a vendégeknek még sikerült egyenlíteni 6-6-ra, de innen már nem volt visszaút a cseheknek.

A hazaiak 9-8 után sorozatban öt gólt dobtak, amire nem érkezett cseh válasz. Debre Viktor csapata ezzel megalapozta magabiztos félidei vezetését. A játékrész végére is őrizte ötgólos előnyét a dunaszerdahelyi együttes, és végül 17-12-re nyerték az első félidőt Bízikék.

Szünetről visszatérve sokat nem változott a játék képe, a DAC a 38. percben először növelte hétgólosra előnyét.

25-19-es hazai vezetés után a csehek zsinórban két gólt is szereztek, ezzel négygólosra csökkentették hátrányukat negyedórával a vége előtt. A mérkőzés 51. percében a csehek már három gólra is felzárkóztak, de a véghajrában a DAC megőrizte előnyét, és négygólos győzelmet aratott hazai pályán 32-28 arányban.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a tíz gólt szerző Élő Beatrix lett, de Monika Rajnohová is 7 gólt szerzett, valamint Bízik Réka is hat gólig jutott.

MOL Extraliga, 11. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – Handball PSG Zlín 32-28 (17-12)
DAC gólszerzői: Élő Beatrix 10, Monika Rajnohová 7, Bízik Réka 6, Juhos Kata 5, Bízik Boglárka 2, Kristína Pastorková 2
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.