2022. április 3., 13:29

Hullámvölgyben a HC DAC, a Vágsellye csapatától is kikaptak

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétvégi fordulójában a dunaszerdahelyi HC DAC három idegenbeli bajnoki után ismét hazai közönség előtt léphetett pályára vasárnap kora délelőtt.

dac
Fotó: hcdac.sk

Szokatlan időpontban, vasárnap kora délelőtt játszott újabb bajnoki mérkőzést a dunaszerdahelyi HC DAC. Debre Viktor együttese sorozatban három idegenbeli vereség után játszott ismét hazai közönség előtt.

A sárga-kékek kisebb hullámvölgybe kerültek, miután a Most, Olmütz és a Lázně Kynžvart otthonában is kikaptak. Bízikék ezúttal hazai pályán játszottak rangadót a Vágsellye ellen.

A találkozó a vendégek számára indult jobban, öt percnyi játék után 2-1-re vezetett a Vágsellye, azonban a hazaiaknak sikerült fordítani, Erika Rajnohová és Hudák Emma góljaival. Az első félidő további része is fordulatos mérkőzést hozott, a vágsellyeiek a 18. percben ismét előnybe kerültek, de négy perccel később már a sárga-kékeknél volt ismét az előny. Az első félidő utolsó nyolc perce is fordulatokban gazdag mérkőzést hozott, hol egyik gárdánál, hol a másiknál volt az előny. Az első félidő végül a vendégek egygólos előnyével zárult, miután 10-9-es vágsellyei vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A hazaiak magyar vezetőedzője, Debre Viktor több fiatal tehetségnek szavazot bizalmat, hiszen ezúttal is nélkülöznie kellett több alapemberét.

A második játékrész elején a Vágsellye rögtön kétgólosra növelte előnyét 11-9-re, a hazaiak azonban egy remek háromgólos sorozattal fordítani tudtak és úgy tűnt a lélektani előny a hazaiak oldalára billen. A vágsellyei együttes nem adta könnyen magát és óriási csata alakult ki a második félidőben is, igaz a találkozón nem sok gól született. A vendégek 13-13-as állásnál a 42. percben sorozatban két gólt is szereztek és ismét előnybe kerültek, amit kilenc perccel a vége előtt háromra is növeltek. A DAC háromgólos hátrányból is visszajött és Juhos Kata, Hudák Emma, valamint Bízik Réka góljaival ledolgozták hátrányukat. A véghajrában a vágsellyeiek újra előnybe kerültek, ami végül a vendégek győzelmét jelentette a rangadón.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek sorozatban negyedik bajnoki vereségét szenvedték el, és a DAC futballcsapatához hasonlóan a kézis lányok is hullámvölgybe kerültek.

A DAC veresége ellenére maradt a tabella harmadik helyén, de előnye egy pontra olvadt a negyedik helyezett Lázně Kynžvart előtt.

MOL Liga, 24. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – HK Slovan Duslo Vágsellye 20-22 (9-10)
A DAC gólszerzői:
Juhos Kata 5, Hudák Emma 5, Sári Barbara 4, Bízik Réka 3, Erika Rajnohová 1, Mészáros Réka 1, Hornyák Panna 1
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.