Hazai pályán szenvedett négygólos vereséget a HC DAC a listavezetőtől

2021. február 21., 10:55
Ondik Gábor

A szlovák-cseh női kézilabda bajnokság (MOL Extraliga) 19. fordulójában a HC DAC hazai pályán fogadta a listavezető cseh Baník Most együttesét.

Fotó: hcdac.sk
Juhos Kata

A sárga-kékek pár hete a listavezető otthonában bravúros győzelmet arattak. A dunaszerdahelyi lányok az újabb találkozót is remekül kezdték, Oguntoye Viktória a hazai kapuban kiváló védéseket mutatott be, ami után a 8. percben a hazaiak 3-1-es előnybe kerültek. A csehek a 9. percig csak hétméteresből tudtak betalálni, a sárga-kékek kiválóan védekeztek a mérkőzés első részében. A vendégek első akciógólja a 10. percben született, ezzel egyenlítettek a csehek 3-3-ra.

A 12. percben a cseh együttes először vette át a vezetést a mérkőzésen. A DAC a csehországi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is remekül játszott, a 13. percben Oguntoye már öt sikeres védésnél tartott. A Most a folytatásban nem tudta növelni előnyét, amit a hazaiak remekül használtak ki.

Az első játékrészben mindkét csapata védelme remekül működött, így viszonylag kevés gól született.

Tíz perccel az első játékrész vége előtt a sárga-kékek 6-5-re vezettek. Oguntoye elképesztő védéseket mutatott be, ennek ellenére a csehek a félidőre végére fordítani tudtak, és három góllal sikerült meglépniük. Az első játékrész hajrájában a csehek megőrizték háromgólos vezetésüket és 11-8-as Baník Most előnnyel mehettek szünetre a felek.

Szünet után a hazaiak nagy lendülettel kezdtek, és pillanatok alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, a 33. percben már egyenlő volt az állás.

A csehek ezután ismét magukhoz ragadták a vezetést, és ismét kétgólos előnybe kerültek. Debre Viktor tanítványai 14-12-es cseh vezetésnél, sorozatban három gólt dobva fordítani tudtak.

A listavezető Most hiába szerezte meg a vezetést a folytatásban, a csehek nem tudtak elhúzni a sárga-kékektől, az 53. percben ismét döntetlen volt az állás.

Az utolsó hét percben a dunaszerdahelyi lányok nem tudtak a hálóba találni, ami döntőnek bizonyult, míg a csehek négy gólt is dobtak, amire nem érkezett hazai válasz.

A sárga-kékek végül négygólos vereséget szenvedtek és sorozatban második vereségüket szenvedték el a MOL Extraligában.

MOL Liga, 19. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – DHK Baník Most 20-24 (8-11)
DAC gólszerzői: Bízik Réka 6, Juhos Kata 4, Bízik Boglárka 3, Bugár Cintia 3, Élő Beatrix 3, Demeter Virág Orsolya 1

Kövesse facebook oldalunkat is!