2021. április 4., 10:27

Hazai pályán győzött, és a tabella élére állt a HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda bajnokság (MOL Liga) 25. fordulójában újabb magabiztos győzelmet könyvelhetett el a dunaszerdahelyi csapat. A sárga-kékek ezúttal a cseh Poruba csapatát győzték le, és ugrottak a tabella élére.

Fotó: hcdac.sk

Folytatták remek formájukat a dunaszerdahelyi lányok, akik hazai pályán fogadták a Poruba csapatát. A sárga-kékek a mérkőzés elejétől kezdve végig vezetve újabb magabiztos győzelmet arattak.

A hazaiak Bízik Réka és Élő Beatrix góljaival kezdték meg a gólgyártást, tíz percnyi játék után a sárga-kékek 4-2-es előnybe kerültek. A vendég cseh Poruba csapata két gólnál közelebb nem nagyon tudott kerülni, 6-4-es dunaszerdahelyi vezetés után a csallóközi együttes folyamatosan növelte előnyét.

A DAC végül az első félidőt ötgólos különbséggel 16-11 arányban nyerte meg.

Debre Viktor csapatába ezúttal is több tehetséget nevezett, az utánpótlás két tehetségét Hornyák Pannát és Kucsera Rebekát is nevezte a sárga-kékek vezetőedzője.

Szünetről visszatérve a hazaiak tartották előnyüket, sőt a 34. percben már hatgólosra is nőtt a két csapat között a különbség. A csehek a második félidőben sem tudtak öt gólnál közelebb zárkózni a sárga-kékekhez. A DAC főként Bízik Réka és Élő Beatrix révén szórta a gólokat.

A 47. percben a dunaszerdahelyiek már nyolc góllal is megléptek 26-18-ra, amiből a vendégeknek sikerült három gólt lefaragniuk a folytatásban. Bízikék a hajrában is parádéztak, a szlovák válogatott játékosa tíz gólt szerzett, amivel a mezőny legjobbja volt, de Élő Beatrix is 8 gólig jutott.

A sárga-kékek a végére ismét nyolcgólos előnybe kerültek, és 31-23-ra megnyerték az összecsapást.

Az újabb magabiztos dunaszerdahelyi győzelem pedig azt jelentette, a sárga-kékek a tabella élére ugrottak ideiglenesen, a Baník Most és a Iuventa Nagymihály rangadója előtt.

MOL Liga, 25. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – DHC Sokol Poruba 31-23 (16-11)
A DAC gólszerzői: Bízik Réka 10, Élő Beatrix 8, Bugár Cintia 5, Bízik Boglárka, Juhos Kata 4-4
Megosztás
Címkék