2023. május 21., 20:21

Hazai győzelmével megszerezte a klubtörténelem első szlovák bajnoki címét a HC DAC

A szlovák női kézilabda-bajnokság bajnoki címét eldöntő mérkőzésre került sor Dunaszerdahelyen, ahol a dunaszerdahelyi lányok a címvédő nagymihályi Iuventa együttesét látták vendégül.

slovakhandball.sk_.jpg
Bajnokcsapat
Fotó: slovakhandball.sk

A szlovák bajnoki címet eldöntő drámai csatára volt kilátás a HC DAC otthonában. Mint ismert a dunaszerdahelyi lányok a párharc első mérkőzésén legyőzték a címvédő zemplénieket, míg idegenben egy drámai csatában hétméteresekkel maradtak alul, így a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre Dunaszerdahelyen került sor.

A találkozó első perceiben is nagy csata folyt a pályán, a dunaszerdahelyi sárga-kékek ugyan vezettek, de a nagymihályiak mindannyiszor ledolgozták hátrányukat. A hatodik perc után azonban Debre Viktor tanítványai sorozatban három gólt szereztek és három góllal megléptek.

A házigazda DAC a 13. percben először a mérkőzés folyamán négy gólra is növelte előnyét. Bízikék hiába vezettek négy góllal is a zempléni együttes nem egész tíz perc leforgása alatt folyamatosan csökkentette hátrányát és a 22. percben már 8-8-as döntetlen állt az eredményjelzőn. Sőt a 23. percben a vezetést is átvették a nagymihályiak. Az első játékrész fordulatokban gazdag mérkőzést hozott, hiszen a zempléniek vezetése után a DAC fordított, de nem sokkal később ezt a nagymihályiak is megtették. Az első játékrész végül nagy csatát és 13-13-as döntetlent hozott.

Fordulást követően is folytatódott a drámai csata. A találkozón érződött a nagy tét, hiszen ezen a mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa.

A második félidőben rengeteg hiba jellemezte a játékot, ez pedig a kevés gólszámon is meglátszott. A második játékrészben hol egyik hol másik gárda vezetett, de a 44. perc után közel hat percig nem született gól. Tíz perccel a vége előtt Debre Viktor időt kért, ami után Élő Beatrix parádés góljával ismét előnybe kerültek a házigazdák, majd nem sokkal később Eliška Desortová már kettőre növelte a DAC előnyét.

A nagymihályiaknak égető szüksége volt a gólra, de Magera Noémi remekül védett ezúttal is. A találkozó 52. percében már hárommal vezettek a dunaszerdahelyi sárga-kékek, miután Bízik Réka hétméteresből is betalált.

A nagymihályiak egyre nagyobb bajban voltak, hiszen tíz perce már nem szereztek gólt a zempléniek, amiben Magera Noéminak is jelentős része volt remek védéseinek köszönhetően. A nagymihályiak nem adták fel és két gólra csökkentették hátrányukat és próbálták életben tartani esélyeiket.

A találkozó véghajrájában a DAC 23-21-re vezetett, a nagymihályiak nem tudtak mit kezdeni a remekül védő Magera Noémi, aki döntő pillanatokban segítette nagy védésekkel csapatát, ami győzelmet és a klubtörténelem első szlovák bajnoki címét jelentette a HC DAC számára.

A dunaszerdahelyi együttes ezzel megszakított a Iuventa Nagymihály egyeduralmát, akik sorozatban 11 bajnoki szereztek 2010 után. A lefújás után óriási ünneplés kezdődött, az egész csarnok ünnepelte a dunaszerdahelyi lányokat, akik a cseh-szlovák bajnoki cím után a szlovák bajnoki címet is elhódították.

Női kézilabda-bajnokság, rájátszás a szlovák bajnoki címért, döntő, 3. mérkőzés:

HC DAC Dunaszerdahely – Iuventa Nagymihály 23-22 (13-13)

A DAC gólszerzői: Eliška Desortová 7, Bízik Réka 6, Élő Beatrix 4, Juhos Kata 3, Ligia Costa 1, Kristína Pastorková 1, Sári Barbara 1

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.