2023. július 7., 16:50

Hat arannyal nyitott a magyar csapat

A magyar versenyzők hat arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek pénteken délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág első döntős napján.

Kajak-kenu
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldal

A 16 finálé mindegyikében volt magyar hajó, és mind a négy K-4-es döntőben a magyarok szerezték meg a győzelmet.
A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a fiatalabb korosztályban megvédte címét a Kiss Ágnes, Molnár Csepke   kenus duó 500 méteren, a kajaknégyeseknél pedig a Bauer Zita, Tölgyesi Flóra, Horváth Kata, Szegedi Angelina női és a Samu Péter, Kollek Bálint, Hidvégi Zalán, Tamás Gergő alkotta férfi kvartett nyert.

Ugyancsak az ifjúságiaknál Juhász István, illetve Sárkány Réka C-1-ben, Szegi Zsombor és Soltész Péter pedig C-2-ben szerzett ezüstérmet 1000 méteren.

A Gazdag Marcell, Mircse Zoltán Iván kajak kettes harmadikként zárt, szintén egy kilométeren.
Az U23-asoknál az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Keller Gergő, Tamási Zsombor és a Szellák Szabina, Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra, Csikós Zsóka összeállítású négyes diadalmaskodott, s ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel Zagyvai Borka (C-1 1000 m).

Opavszky Réka és Gönczöl Laura a második helyen végzett C-2 500-on, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes címvédőként ért célba harmadikként 1000 méteren, a kenusok hasonló számában pedig Fodor Nicholas és Horváth Márton szerzett bronzérmet.
Péntek este még a vegyes váltók döntőit rendezik meg a vb-n, a többi fináléra szombaton és vasárnap kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.