2023. november 4., 18:33

Fölényes dunaszerdahelyi győzelem a Hodonín otthonában

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) 9. fordulójában a címvédő dunaszerdahelyi lányok idegenben a cseh Hodonín otthonában arattak magabiztos győzelmet és továbbra is vezetik a MOL Ligát.

hcdac.sk_.jpeg
Fotó: hcdac.sk

A címvédő dunaszerdahelyi lányokra ezúttal idegenben várt kötelező feladat a cseh Hodonín otthonában a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szombat esti fordulójában. Debre Viktor együttese számára nehézkesen indult a találkozó, a cseh Hodonín az elején próbált lépést tartani a sárga-kékekkel, sőt a házigazdák 2-1-es dunaszerdahelyi vezetést után még fordítani is tudtak.

A csehek pedig ekkor vezettek utoljára a mérkőzésen, ugyanis ezt követően a DAC egyenlített majd fordított. A folytatásban pedig a csallóközi együttes elkezdte növelni előnyét is, a 10. percben a sárga-kékek négy góllal vezettek, majd az első negyedóra végére már hatgólos előnyt építettek ki Sáriék.

Az első játékrész további részében egyre nagyobb előnybe kerültek a sárga-kékek és folyamatosan növelték előnyüket Debre Viktor tanítványai. A sárga-kékek végül az első játékrészben kilencgólos előnyt építette ki és magabiztos előnnyel várhatták a második félidőt.

Szünetről visszatérve a hazaiak csökkentették hátrányukat pár találattal, de a 39. percre ismét visszaállt a kilencgólos különbség a DAC javára. Negyedórával a vége előtt is őrizte magabiztos előnyét a csallóközi gárda és kilencgólos előnnyel fordultak a hajrába.

Az utolsó negyedórában a sárga-kékek fölénybe kerültek és jócskán megléptek cseh ellenfelüktől. Hét perccel a vége előtt már 12 góllal is vezetett a címvédő. A végére a csehek elfáradtak és a DAC végül 14 góllal bizonyult jobbnak cseh ellenfelétől és továbbra is vezetik a tabellát a Nagymihály és Baník Most kettőse előtt.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 9. forduló:

HK Hodonín - HC DAC Dunaszerdahely 22-36 (10-19)

A DAC gólszerzői: Erika Rajnohová 9, Sári Barbara 7, Hornyák Bernadett 5, Policarpo Valeria 5, Juhos Kata 4, Kristína Pastorková 3, Mészáros Réka 2, Pénzes Mónika 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.