Fiatal röplabdások döntője Komáromban

Szurkoló 2019. május 15., 12:20

A 2018/2019-es iskolaévben a Spartak UJS Komárno röplabda klub már másodízben rendezi meg regionális bajnokságát MINI OPEN for KIDS elnevezéssel.

Az első évad nagy sikere után a folytatás nem is lehetett kérdés. A bajnokságba tavaly 90 gyermek, 10 edző és 10 iskola csatlakozott be, ami a versenysorozat típusát tekintve egyedülálló. A csapatokat a komáromi, illetve környékbeli magyar és szlovák iskolák tanulói adják, ahol szakkör keretein belül, vagy a klub edzői által tartott edzéseken ismerkedhetnek meg a röplabdával.

A bajnokság kuriózumát éppen regionalitása adja. A klub törekszik arra, hogy a régióban a lehető legtöbb iskolában lehetőség nyíljon a sportág mélyebb elsajátítására. Jelenleg Komáromban hat iskola közül választhatnak az érdeklődő gyerekek, de a városon kívül is lehetőség van a sportolásra: Csallóközaranyos, Szetpéter, Izsa, Marcelháza, Perbete és Dél – Komárom (HU) is csatlakozott a programhoz.

A sportág Szlovákia szinten is különleges. Nincsen még egy esemény, ami ilyen méretű tömeget, ilyen nagy területet mozgatna meg. És csak terjeszkedik. Az ide évad során már 13 edző foglalkozott 13 iskolában 20 csapatra való gyerkőccel, így a résztvevők létszáma már átlépte a 100 fős álomhatárt.

E bajnokság záró akkordjához érkeztünk most el. Május 25-én 8 órától kerül megrendezésre a nagyszabású bajnoki döntő, ahova minden, a bajnokság-sorozatban résztvevő csapat meghívást kapott, de a klub szívesen fogadja a szurkolni vágyó szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket. Ezen a napon már a helyosztókra kerül sor, így a nap végére ki is derül, mely csapat teljesített az évad során a legjobban. A fergeteges hangulatról a klub stábja gondoskodik.

A gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek Kenguval, a klub kabalafigurájával, akinek erszényében mindig lapul valami finomság. A gyerekek nem csak sportélménnyel gazdagodnak, de a szervezők minden apróságnak kis meglepetésekkel készülnek, sőt, a dobogós csapatok minden tagja a klub dolgozói által készített egyedi KENGU szobrot vehet át.

 

(BK)

0 HOZZÁSZÓLÁS