2022. június 3., 19:32

Felvidéki magyarok és DAC-játékosok a legjobbak között

Péntek kora délelőtt ünnepélyes keretek között kihirdetésre kerültek a Szlovák Kézilabda Szövetség által kiírásra kerülő, a 2021. év legjobbjaira vonatkozó szavazás díjazottjai. A legjobbjak között a nőknél felvidéki magyar játékosok és a HC DAC játékosai is elismerésben részesültek.

dac
Fotó: hcdac.sk

Ahogyan azt az előző évekhez hasonlóan ezúttal is kihirdették az év legjobb kézilabdázóit Szlovákiában. A nőknél jócskán akadt felvidéki érdekeltség, hiszen a felvidéki magyarság bőven büszkélkedhet tehetséges fiatalokkal. A sikeres idény után pedig a HC DAC Dunaszerdahely több játékosa is jelölt volt egyes kategóriákban, mi több összesen négy DAC-játékos is díjazott lett a 2021-es teljesítménye alapján a szurkolók szavazatai szerint.

Az év legjobb kézilabdázója a nők versenyében Szimona Szarková lett, aki a Siófok csapatát erősítette az elmúlt idényben.

dac
Fotó:  hcdac.sk

A 2021-es esztendő legjobb fiatal tehetségének járó díjat a DAC fiatal tehetsége Pénzes Mónika vehette át. Az év legjobb kapusának járó díjat a nőknél pedig a szlovák válogatott és a HC DAC kiváló hálóőre Oguntoye Viktória kapta meg. A MOL Extraliga legjobb szlovákiai játékosa a HC DAC felvidéki magyar játékosa, Bízik Réka lett. Továbbá díjat vehetett át még a dunaszerdahelyi együttes beállója Kristína Pastorková, aki a 2021-es év legjobb beállója díját szerezte meg a szurkolók szavazatai alapján. A díjazottak között a Mosonmagyaróvár és a szlovák válogatott felvidéki tehetsége, Lancz Barbora neve is szerepel, miután a szurkolók megválasztották a 2021-es év legjobb jobb átlövőjének.

„A Szlovák Kézilabda Szövetség minden esztendőben szavazást indít a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokra összesen tíz kategóriában. A felsorolt jelöltek között több HC DAC játékos is szerepelt, és nagy büszkeséggel tölthet el mindannyiunkat, hogy négy kategóriában mi hoztuk el a díjat. Gratulálok a nyerteseknek, és köszönjük szépen szurkolóink támogató szavazatait!” – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök.

A 2021. év legjobb kézilabdázói szavazás DAC nyertesei:
Legjobb beálló: Pastorková Kristína
Legjobb kapus: Oguntoye Viktória
2021. fiatal tehetsége: Pénzes Monika
A MOL extraliga legjobb szlovákiai játékosa: Bízik Réka
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.