Élő Beatrix: A siker kulcsa a küzdeni akarásunkban mutatkozott meg

2021. március 14., 15:44
Ondik Gábor

Rendkívül megterhelő időszakon vannak túl a női kézilabda-bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi HC DAC játékosai. A sárga-kékek február óta 10 bajnoki mérkőzést játszottak a MOL Ligában, a csallóközi együttes az előkelő negyedik helyről várhatja a folytatást. A válogatott szünet alatt a DAC magyar légiósa, Élő Beatrix nyilatkozott portálunknak a sűrű bajnoki programról, a nagyszerű győzelmi sorozatról és a bravúros győzelmekről.

Nyáron csatlakoztál a DAC kézilabdacsapatához, hogyan sikerült a beilleszkedésed, hogyan fogadtak a társak?

Úgy gondolom, hamar és könnyen ment a beilleszkedés, a lányok nagyon kedvesen fogadtak és mindenben a segítségemre voltak.

Elképesztő győzelmi sorozatot produkált a csapat, ami az Olomouc ellen ért véget. Hogyan értékeled a szezon eddigi részét?

Egy nagyon hosszú és kemény erőltetett menet van a hátunk mögött. Úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk, sajnos a fáradtság megmutatkozott az Olomouc elleni meccsen, ami pontatlansággal és sok kihagyott ziccerrel párosult. De nem volt időnk búslakodni, mert azonnal jött is a következő meccs, amin mindenképpen javítani szerettünk volna és ez sikerült is.

A csapat egyik legeredményesebb játékosaként a liga góllövőslistájának élmezőnyében is megtalálhatunk Juhos Katával és Bízik Rékával karöltve. 

Nem figyelem a góllövőlistát, a csapat sikere az első számú szempont, hiszen, ha győz a csapat akkor mindegy hány gólt sikerült szereznem. Az pedig, hogy eredményes tudok lenni, a lányok érdeme is, hiszen ők is kellenek hozzá. 

A szezon során a liga két legerősebb csapatát is sikerült legyőznötök, gondolok itt a Nagymihály és a cseh Baník Most csapatára. Hogyan élted meg ezeket a győzelmeket a pályán?

Nagyon szerettünk volna visszavágni a Nagymihálynak, ami szerencsére sikerült is. Koncentráltan kézilabdáztunk és mind támadásban, mind pedig védekezésben is jó teljesítmény nyújtottunk. A Most elleni meccsünk a vírus miatt kimaradt időszak első meccse volt és mindenki ki volt éhezve egy újabb sikerre. Jól kézilabdáztunk és sikerült meglepetést okoznunk.

A csapat láthatólag nagyon egyben van, Debre Viktor irányítása alatt komoly fejlődést produkált a csapat. Mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítménnyel rukkoltattok elő, mit gondolsz mi volt az eddigi siker kulcsa?

A rengeteg edzés és az elvégzett munka a mérkőzéseken megmutatkozott, a siker kulcsa talán a küzdeni akarásunkban mutatkozott meg.

A február nagyon megterhelő volt számotokra, hiszen nagyon sok bajnokit játszott a csapat, nagyon sűrű volt a program. Mit gondolsz a dobogó reális cél lehet?

Igen, rengeteg mérkőzést játszottunk nagyon kevés szinte nulla pihenővel, de mivel profi sportolók vagyunk így ehhez a helyzethez is alkalmazkodnunk kell. Mindenképpen nagyon szeretnénk érmet szerezni, amire reális esélyünk van és ezért is fogunk dolgozni a továbbiakban.

Már jó ideje a csapat tagja vagy, betekintést nyerhettél a szlovák-cseh bajnokságba. Hová tennéd a MOL Liga színvonalát, mondjuk a magyar és az osztrák bajnoksághoz képest?

Ahogy minden bajnokságban, úgy itt is vannak erősebb, illetve gyengébb ellenfelek. A magyar bajnokságnak párja nem nagyon van, de úgy gondolom, az első 3-4 csapat a magyar bajnokság középmezőnyébe is beférne. Az osztrák bajnokság már kicsit gyengébb és úgy gondolom a MOL Liga második felének szintjén vannak a csapatok.

A koronavírus-járvány miatt a nézők továbbra sem látogathatnak ki a mérkőzésekre, mennyire nehéz üres lelátók előtt kézilabdázni?

Közönség előtt mindig könnyebb játszani, de sajnos az élet mindent átírt és nem lehetnek ott velünk a fontos pillanatokban, csak az interneten keresztül tudják követni a meccseinket. Remélem, nemsokára már velünk lehetnek és megtöltik a csarnokot.

Kövesse facebook oldalunkat is!