2021. február 21., 07:49

Bravúros somorjai győzelem a listavezető pöstyéni sirályok ellen

A szlovák női kosárlabda Extraliga felsőházi rájátszásában a negyedik fordulót bonyolították le a hétvégén. A somorjai kosaras lányok nagy bravúrral legyőzték a listavezető Pöstyén együttesét.

Fotó: sbksamorin.sk

A női kosárlabda bajnokság (Niké Extraliga) felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában a Somorja bravúros hazai győzelmet aratott a listavezető pöstyén sirályok ellen.

Suja Tímea vezérletével a somorjai kosaras lányok szinte végig vezetve győzték le a listavezetőt.

A találkozón nagyon szorosan alakult az eredmény, az első negyedben mindössze egy ponttal dobtak többet a somorjaiak. A kiélezett csatában a hazaiak a félidőben egy ponttal, 29-28-ra vezettek.

Szünet után a harmadik negyedben a Somorjának sikerült nyolcpontos előnyt kiépítenie, ami a mérkőzés utolsó negyedére is elégnek bizonyult. A listavezető pöstyéniek ugyanis az utolsó játékrészben csak egy pontot tudtak faragni, ami végül hétpontos hazai győzelmet jelentett.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a somorjai Suja Tímea lett, aki 28 pontot és hat asszisztot szerzett,

míg a vendégek horvát játékosa Lea Miletić is 25 pontig jutott. A listavezető Pöstyén első vereségét szenvedte el a felsőházi rájátszásban, míg a Somorja második győzelmével a tabella harmadik helyén áll.

Női kosárlabda Niké Extraliga, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
ŠBK Somorja - Pöstyéni Sirályok 72-65 (15-14, 14-14, 18-11, 25-26)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.