2023. március 25., 19:19

Botlott a nagy rivális, újabb győzelmével két pontra nőtt a HC DAC előnye az élen

Fontos két ponttal gazdagodott a dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata, miután a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság szombati napján nagyon fontos győzelmet arattak a Lázně Kynžvart otthonában, ezzel nagyon közel kerültek a sárga-kékek a bajnoki címhez.

Élő Beatrix
Fotó: hcdac

A cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga) szombati játéknapján a cseh Lázně Kynžvart ottonában léptek pályára a dunaszerdahelyi lányok. A csallóközi együttes számára nagy lehetőség kínálkozott, hiszen a nagy rivális Vágsellye csak döntetlent játszott a Písek otthonában, így a dunaszerdahelyiek egy győzelemmel két pontra növelhették előnyüket.

A DAC góljával kezdődött a találkozó miután Élő Beatrix talált be, de a következő percekben a hazaiak jól reagáltak a sárga-kékek góljára és 3-1-re fordítottak a csehek.

A Kynžvart a tizedik percig tartotta is kétgólos előnyét, de ezt követően Debre Viktor védencei két perc alatt lefaragták hátrányukat, és kiegyenlítettek 5-5-re. A hazaiak ugyan előnybe kerültek ismét, de az első negyedóra végén már a DAC vezetett 7-6-ra. Az első játékrész nagyon kiélezett csatát hozott, a játékrész végén a csehek ismét megszerezték a vezetést, de a szünet előtt a sárga-kékeknek sikerült kiegyenlíteni Élő Beatrix góljának köszönhetően.

Szünetről visszatérve a házigazdák előnybe kerültek ismét, de ezúttal nem tudták megtartani előnyüket és a csallóközi együttes fordítani tudott, Élő Beatrix és Juhos Kata góljaival.

Mi több, a dunaszerdahelyi lányok növelni is tudták előnyüket, a 36. percben először a találkozón háromgólos előnyt építettek ki Bízikék. A cseheknek az időkérés némileg segített hiszen ismét egy gólra felzárkóztak, de ezúttal nem sikerült az egyenlítés. Az utolsó negyedórára kétgólos dunaszerdahelyi vezetéssel fordultak a felek. Tíz perccel a vége előtt a DAC négy góllal is vezetett már, a hazaiaknak pedig erre már nem volt válaszuk, mivel a sárga-kékek növelni tudták előnyüket.

A mérkőzés 55. percében 26-20-ra vezettek már a sárga-kékek.

A hajrában a dunaszerdahelyiek pedig már megőrizték magabiztos előnyüket, és egy szoros első játékrész után remek játékkal magabiztos győzelemmel kerültek közelebb a bajnoki címhez. Mivel a nagy rivális Vágsellye csak döntetlenezett, a HC DAC előnye immáron két pontra nőtt két fordulóval a vége előtt.

A dunaszerdahelyi együttes sorozatban kilencedik bajnoki győzelmét könyvelhette el. A DAC az utolsó két fordulóban előbb hazai közönség előtt fogadja a Stomfa együttesét április 15-én, míg április 22-én a cseh Plzeň otthonában lépnek pályára. A csallóközi együttes azonban már a jövő héten megszerezheti szezonbeli első trófeáját, miután a Szlovák Kupa fináléjában csütörtökön a Nagymihály ellen lépnek pályára Tőketerebesen.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga), 20. forduló:

Házená Kynžvart - HC DAC Dunaszerdahely 23-28 (12-12)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 6, Bízik Réka 5, Juhos Kata 5, Erika Rajnohová 3, Pénzes Mónika 2, Da Silva 2, Mészáros Réka 2, Hornyák Bernadett 2, Sári Barbara 1.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.