2021. december 9., 07:29

Bízik Réka vezérletével a szlovák válogatott legyőzte Tunéziát

A szlovák női kézilabda-válogatott megszerezte első győzelmét a Spanyolországban zajló világbajnokságon. A hat DAC-játékossal pályára lépő szlovák csapat az alsóházi rájátszás első fordulójában magabiztos négygólos sikerrel győzte le Tunéziát.

svk tun
Fotó: ihf.com

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott csoportjából a szlovákoknak nem sikerül továbbjutniuk, és a csoport utolsó helyén végeznek.

Pavol Streicher együttese, így az Elnök kupáért szállhat harcba az alsóházi rájátszásban, amely a 25-32. helyekről dönt.

A tunéziai válogatott számára indult jobban a találkozó, az afrikai együttes hat perc után 3-1-es előnybe került. A szlovák válogatott a nyolcadik perc végére két felvidéki játékos Lancz Barbora és Bízik Réka révén egyenlített, de Tunézia ismét előnybe került. Ezt követően Pavol Streicher együttese fordított és sikerült meglépniük hét góllal is. Ebben az időszakban a tunéziaiak több labdát is elszórtak, és a szlovák védekezés is működött. Hiába vezetett hét góllal a szlovák válogatott, az első félidőre Tunézia háromgólosra csökkentette hátrányát.

szlovák tunézia
A HC DAC hálóőre, Oguntoye Viktória védés közben
Fotó:  ihf.com

Szünet után a szlovák válogatott sorozatban öt gólt dobva ismét meglépett ellenfelétől. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a DAC ifjú tehetsége Pénzes Mónika megszerezte első világbajnoki gólját a spanyolországi vb-n. Mint ismert, a 18 esztendős tehetség sérülés miatt Popovcová helyett ugrott be a szlovák keretbe.

A szlovákok második félidei remek kezdése lényegében el is döntötte a két pont sorsát,

a tunéziai válogatott negyedórával a vége előtt hétgólos hátrányban volt, amit a szlovák csapa egészen az 56. percig tartani is tudott. Az utolsó percekben Tunézia sorozatban négy gólt is szerzett, ezáltal négy gólra csökkentették hátrányukat, de a szlovák válogatott győzelme nem forgott veszélyben.

bízik
Bízik Réka lett a meccs legjobbja
Fotó:  ihf.com

A szlovák csapat legeredményesebb játékosa a HC DAC kiválósága Bízik Réka volt 9 góllal, akit végül a meccs játékosának is megválasztottak.

A felvidéki magyar játékosok közül Lancz Barbora három gólt, Pénzes Mónika egy gólt szerzett, míg a kapuban Oguntoye Viktória 37 százalékos hatékonysággal védett.

Női kézilabda-világbajnokság, Elnöki kupáért, II.csoport, 1. forduló:
Szlovákia - Tunézia 31-27 (17-14)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.