2022. április 17., 11:44

Az Orosz Kézilabda Szövetség fellebbezett a nemzetközi szövetségnél

Az Európai (EHF) után a Nemzetközi Kézilabda Szövetséghez (IHF) is fellebbezést nyújtott be az Orosz Kézilabda Szövetség (FHR), amiért válogatottjait és klubcsapatait kitiltották a nemzetközi versenyekről.

kézilabda
Fotó: Pixabay.com
Képünk illusztráció

Mindkét szervezet azért döntött így, mert Oroszország - Fehéroroszország támogatásával - háborút indított Ukrajna ellen.

Előbb az európai szövetséghez nyújtottunk be fellebbezést, mert az alapszabály szerint először az EHF választottbíróságán kell átjutnunk, csak ezután lehet a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulni

- magyarázta Lev Voronyin, az FHR főigazgatója.

Együttműködünk a nemzetközi szövetséggel, most ott is fellebbeztünk. A végsőkig fogunk küzdeni.

Az IHF tanácsa március 7-én a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) javaslatára felfüggesztette az orosz és a fehérorosz csapatok részvételét a szervezet égisze alatt zajló tornákon, és még korábban az EHF is hasonló döntést hozott,

egyúttal elrendelve, hogy orosz és fehérorosz játékvezetők nem működhetnek közre a mérkőzéseken, a szervezet tisztségviselői pedig nem vehetnek részt a jövőbeni üléseken.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.