Ausztria is kipipálva, tornagyőztesként jutottak fel a lányok! - VIDEÓ

Szurkoló 2019. április 14., 06:54

Győzelemmel zárta a magyar női jégkorong-válogatott a Budapesten rendezett divízió 1/A világbajnokságot, miután a torna utolsó meccsén már biztos feljutóként 2–1-re legyőzte Ausztriát.

Gasparics Fanni, a torna gólkirálynője Fotó: MTI

Jól kezdett a magyar válogatott az osztrákok elleni utolsó mérkőzésen, hiszen 21 másodperc elteltével megszerezte a vezetést: Kreisz Emma passzát a gólkirálynői babérokra törő Gasparics Fanni vágta be az osztrák kapuba.

A MAC Marilyn csatára a tornán a hatodik gólját szerezte, s az osztrákoktól csak Theresa Schafzahl jelentett már veszélyt Gasparics elsőségére – meg a mieinktől Averi Nooren. Mind a hárman öt góllal álltak a mérkőzés előtt. S a gólkirálynői címet, egyben a torna legjobb csatára díjat is a végül 12 pontig (6+6) jutó Gasparics szerezte meg.

Nem sokkal a 4. perc vége előtt egyenlített ugyan az osztrák csapat, de egyik gólkirálynő-jelölt sem gyarapította találatai számát: Anna Meixner szerezte meg második találatát a tornán.

A folytatásban a Vasas jégcentrumának telt házas közönségét igyekezett a legmesszebbmenőkig kiszolgálni a magyar válogatott, ám minden próbálkozás ellenére sem sikerült az első harmadban újabb gólt ütni.

A másodikban továbbra is nagy erőkkel rohamozott a magyar csapat, s a harmad közepe felé igencsak érett az újabb magyar találat, ám az osztrák kaput őrző Jessica Ekrt védett minden magyar próbálkozást.

A harmadik játékrész ott folytatódott ahol az előző abbamaradt: a magyar válogatott ment előre, és próbált győztes mérkőzésen búcsúzni a közönségtől, az osztrákok pedig olykor igencsak veszélyes ellenakciókkal vétették észre magukat.

A közönségre mindenesetre nem lehetett panasz és végül tíz perccel a vége előtt Németh Bernadett megszerezte első gólját a világbajnokságon, a nagyérdemű legnagyobb örömére, amivel végül sikerült is legyőzni a „sógornőket”.

Végeredmény: 1. Magyarország (13 p.), 2. Dánia (9), 3. Norvégia (9), 4. Ausztria (8), 5. Szlovákia (6), 6. Olaszország (0).

 

Forrás: Nemzeti Sport
0 HOZZÁSZÓLÁS