2019. április 23., 09:06

A Slovan még mindig nem rendezte a stadionbérletből keletkezett adósságát

A HC Slovan Bratislava jégkorongklub adóssága, amely a Pozsonyi Ondrej Nepela téli stadion bérbevételéből keletkezett, még mindig megoldatlan. A főváros ragaszkodik a korábbi álláspontjához, amennyiben a klub nem fizeti ki az adósságát az új jégkorong szezon kezdetéig, az egyik lehetőség az lesz, hogy megszünteti a bérleti szerződést a HC Slovannal, és más kulturális és sporteseményekre fogja kihasználni a helyiségeket.

hc-slovan.jpg
Médialapozó

A városi képviselők és a Slovan közötti megállapodás az volt, hogy a döntést még március végéig meg kell meghozni, addig, ameddig a KHL pályázatokat kellene benyújtani. „Mivel a Slovan április 30-ig halasztást kapott a KHL-től, a határidők eltolódtak. A Slovan képviselőivel egy következő találkozóra lesz szükség e hónap végéig” - mondta Peter Bubla,  pozsonyi szóvivő a TASR-nek.

 A pozsonyi HC Slovan  bérleti díjakkal, a bérlettel kapcsolódó szolgáltatások díjával, szerződésből következő szankciókkal, és a késedelmi kamatokkal tartozik Pozsony város sport- és rekreációs létesítményeinek kezelője (STaRZ) felé. Február 19-én az adósság már 978.069 euróra rúgott. A Hockey Club a TASR megkeresésére most nem válaszolt. Februárban azonban azt nyilatkozták, hogy tudatában van a kötelezettségeikkel a város irányában,  és intenzíven dolgoznak, hogy kiegyenlítsék azt.  

„A klub amióta ebben az arénában működik, mind a 2011-es modernizáció óta, mind a 2009 előtti időszakban, mindig teljesítette a kötelezettségeit az aréna tulajdonosa felé. 2011 óta a Slovan több millió eurót fizetett a pozsonyi költségvetésnek” – állapította meg a klub. Egyben hangsúlyozták, hogy az adósságról a klub továbbra is tárgyal a várossal, és ugyanakkor nagyra értékelik a segítségnyújtást és a türelmet a megoldás keresésében.

Pozsony polgármestere, Vallo Matuš márciusban kijelentette, hogy a főváros nagyon hosszú ideig türelmes volt, de a türelem véget ért. "Amikor valaki csak hét eurót fizet, figyelmeztetést kap, és lekapcsolják. Nem lehet, hogy valaki tartozzon egymillió euróval, és továbbra is használhassa a stadiont. Ez a pénz valóban hiányzik a stadion működtetéséhez és STaRZ költségvetéséhez" - mondta Vallo.

A jégkorongklub adósságával tavaly is foglalkozott Pozsony korábbi vezetősége. A jégkorong klub 2018 júniusában közel 800 000 euró bérleti díjjal a városnak. 2018. január végén már 1,028 millió euróval tartozott, de 2018 februárjában a klub fizetett 500 000 eurót.

Mivel az adós többszöri figyelmeztetés után sem fizette meg kötelezettségeit, a STaRZ az adósság bíróság általi behajtását kezdeményezte. "2018 februárjától a mai napig a STaRZ négy beadványt nyújtott be a bíróságnak" - mondta február végén Bubla. A STaRZ kijelenti, hogy hajlandó bíróságon kívüli lehetőségeket keresni az adósság rendezésére, de a hoki klub képviselőinek hozzáállása arra kényszeríti őket, hogy a bíróságon érvényesítsék azt.

hc-slovan.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék