2022. február 27., 11:08

A prágai Slavia ellen is folytatta szenzációs győzelmi sorozatát a HC DAC

A MOL Liga szombati fordulójában a dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata fölényes tízgólos győzelemmel hozta a kötelezőt, és továbbra is remek győzelmi sorozatban a sárga-kékek.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A cseh-szlovák rendezésű női kézilabda-bajnokság 20. fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai közönség előtt fogadták a prágai Slaviát. A szerdai bajnoki mérkőzést követően, tehát ismét fontos mérkőzés várt a dunaszerdahelyi lányokra. A mérkőzés elején úgy tűnt, akár egy újabb nehéz mérkőzés is lehet belőle, ugyanis a prágai együttes nagyon jól kezdett, és folyamatosan előnyben is voltak a vendégek.

A mérkőzés 11. percében 6-4-re vezetett a Slavia, ezt követően Élő Beatrix sorozatban három gólt is szerzett, így 7-6-ra fordítottak a sárga-kékek,

és először kerültek előnybe a mérkőzésen. A hazaiak ezt követően már nem engedték ki a vezetést a kezükből, a csehek ugyan próbálták a lépést tartani a csallóközi együttessel, de nem igazán sikerült nekik. Az első félidő végére a DAC ötgólos előnyt épített ki, és 17-12-re vezettek a sárga-kékek.

Szünetről visszatérve nem sokat változott a játék képe, a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, ugyan egy pillanatra a Slavia háromgólosra csökkentette hátrányát, de lényegében nem jelentettek veszélyt a hazaiak győzelmére. Negyedórával a vége előtt is őrizte ötgólos előnyét a dunaszerdahelyi együttes.

A mérkőzés hajrájára a prágai együttes elfáradt, és sok hibával játszottak, aminek köszönhetően a hazaiak jócskán megléptek és megduplázták előnyüket,

a vége tízgólos különbség lett a hazaiak javára. A hétközi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Élő Beatrix volt a hazaiak egyik legeredményesebb játékosa. A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy a hazaiak játékosa, Natália Némethová egy balszerencsés esetet követően megsérült, így nem tudta folytatni a találkozót.

A DAC megerősítette harmadik helyét a táblázaton három ponttal lemaradva a második helyezett Nagymihály mögött,

ráadásul a dunaszerdahelyi együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a szlovák bajnoki címvédő Nagymihály. A DAC sorozatban tizenkettedik bajnoki győzelmét könyvelhette el.

“Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, az ellenfelünk azonban első perctől elég nagy iramot diktált, mi azonban csak futottunk utánuk egy ideig. A védekezésünk sem állt össze, és támadásban sem voltunk elég határozottak. A 13. percben vettük át a vezetést, ezután megérkeztünk a meccsbe, aminek köszönhetően jött is az eredmény - öt góllal fordultunk.

A második játékrészben már mi diktáltunk, és fokozatosan növelni tudtuk előnyünket még úgy is, hogy egy balszerencsés talajfogást követően megsérült Némethová Natália, akinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánok! “

- nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a HC DAC hivatalos honlapjának.

MOL Liga, 20. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Slavia Prága 29-19 (17-12)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 8, Juhos Kata 4, Natália Némethová 4, Erika Rajnohová 4, Sári Barbara 3, Bízik Réka 3, Kristína Pastorková 2, Pénzes Mónika 1.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.