2021. február 4., 06:00

A győriek nyerték a női kézisek rangadóját

A K&H női kézilabda liga 10. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben a Győri Audi ETO KC. A legnagyobb magyar bajnoki rangadón a mérkőzés háromnegyed részéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően egy remek végjátékot produkálva magabiztos, hat gólos győzelmet aratott a győri zöld-fehér együttes.

Fotó: gyorietokc.hu

Az Nze Minko, Lukács, Kristiansen, Brattset, Oftedal, Fodor, Solberg kezdősorral, Amorim nélkül támadott a mérkőzés legelején a Győri Audi ETO. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, és jó idegig uralták is a pályát Nze Minkoék. Labdaszerzésekkel, üres kapus gólokkal és remek Solberg hárításokkal a félidő felénél 9-5-re is vezetett a Győr. A 23. percre azonban lefaragta hátrányát a Ferencváros egy emberelőnyös helyzetet is kihasználva. Onnan folyamatosan felváltva peregtek a gólok, és egy hatalmas ziccer védésével mentette döntetlenre Solberg a félidő eredményt az utolsó másodpercben. 14-14 eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben a fővárosi csapat kezdte el a gólgyártást, és egy negyed órán át felváltva peregtek a gólok, de jellemzően a Győr ment az eredmény után. A 46. percben vették át a vezetést Görbiczék először a játékrész során, és innen már nem engedték ki a kezükből a vezetést.

Innen fokozatosan növelve az előnyüket telt a mérkőzés utolsó szakasza remek Leynaud hárításokkal, fegyelmezett védekezéssel, és gyors ellentámadásokkal. tűzdelve Az utolsó másodpercben egy hatalmas Hansen bombával alakult ki a hat gólos különbségű győzelem. 33-27-re nyert a Győri Audi ETO.

Danyi Gábor, a győriek edzője a találkozó után elmondta:  Az egész mérkőzésen azt láttam, hogy kiváló teljesítményt nyújtottunk. Nem tudtunk annyit futni, amennyit szeretnénk, hiszen kevesen voltunk és sűrű sorozat közepén. Az egyéni teljesítményünk, főleg a kapuban, amikor kellett, nagyon hasznos volt. Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak! Nagyon sok mérkőzés van még előttünk, de szerencsére az ilyen mérkőzések csak előre viszik a magyar kézilabdát.

A ferencvárosiak mestere, Elek Gábor már nem volt annyira elégedett: Először is gratulálok az ETO-nak! Azt gondolom, a mai mérkőzésen az ellenfelünk tudta hozni a minőségi szélsőjátékot, mi ebben elmaradtunk, és a végére a támadójátékunkat is felőrölték. Nagyon sok hibát vétettünk, és ha nagy álmaink vannak, hogy egy ilyen csapat otthonában szeretnénk nyerni, akkor ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.