2021. január 22., 07:51

A győri kéziseknél is fertőzött a vírus

A Győri Audi ETO KC felnőtt keretének két játékosa tartós kihagyásra számíthat, egyik esetben a koronavírus miatt - számolt be a klub honlapja.

Fotó: pixabay.com

Puhalák Szidóniát is megfertőzte a koronavírus, a balszélső szinte minden tünetet produkált, és felépülése a vártnál több időt vesz igénybe, de a klub szakemberek felügyelete mellett a lehető legnagyobb körültekintéssel segíti Szidónia újra pályára kerülését. A fiatal tehetség, Kürthi Laura is kiesik a játékból egy időre.

A COVID fertőzést követően folytatólagosan fellépett influenzaszerű megbetegedés miatt további kiegészítő vizsgálatokra van szükség az esetleges szövődmények kizárása érdekében, és terhelhetősége, felépülésének ütemezése miatt. A pályára visszakerülése jelenleg még nem jósolható meg, mint ismeretes, enyhe és középsúlyos fertőzés után is visszamaradhat durvább szövődmény, de e nélkül is jelentősen csökkenhet és lassulhat a regenerálódó képesség”

– nyilatkozta Puhalák Szidónia állapotáról Dr. Balogh Péter csapatorvos. – A fiatal Kürthi Laura nem sportsérülésből adódó megbetegedés miatt kórházi ápolásban részesült, és várhatóan ő is kiesik egy időre a sportéletből.”

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.