2023. április 25., 14:01

A dunaszerdahelyiek nagyon értékelik a kézilabdacsapat sikerét

Debre Viktor vezetőedző szerint a város nagyon értékeli, hogy a Dunaszerdahely női kézilabdacsapata megnyerte a MOL Extraliga elnevezésű cseh-szlovák közös bajnokságot.

hc dac kézilabda dunaszerdahely
Fotó: HC DAC

A HC DAC április 16-án biztosította be elsőségét, amikor hazai pályán 43-18-ra verte a sereghajtó AHT HC Tatran Stupavát.

Ezzel a város első felnőtt bajnoki aranyérmét szerezte csapatsportágban.

A város lakosai nagyon értékelik ezt a sikert, a mérkőzés után akkora ünneplést csaptak nekünk, nem gondoltam, hogy ilyenben lesz még részem, még most is kiráz a hideg, ha rá gondolok

- nyilatkozott a tréner a Kossuth Rádiónak.

Debre Viktor elmondta, hogy

mostanra kinőtték a csarnokukat, ahogy jöttek az eredmények, úgy lett egyre több nézőjük, a komoly meccseken mindig telt ház volt.

Ezért érdemes sportolni, hogy ezek az emberek bejöjjenek és szurkoljanak nekünk, mi meg tegyük oda magunkat és szerezzünk örömet nekik

- folytatta.

Arra a kérdésre, mennyire fontos, hogy ez a csapat magyar ebben a magyar közegben, úgy reagált:

nagyon fontos és ez rettentő jó dolog.

A csapatban hét magyarországi magyar és két külföldi játékos van, a többiek magyar anyanyelvű szlovákiai kézilabdázók.
Debre Viktor beszélt arról is, hogy a szponzorok révén jobb helyzetben vannak, mint a többi klub, de így sem egyszerű Magyarországról játékosokat szerződtetni.

Tudomásul kell venni, hogy teljesen átalakult a mai fiatalok gondolkodásmódja. Egy jó képességű játékos inkább elmegy Magyarországon az NB I/B-be, mint hogy itt játsszon nálunk, itt játsszon a MOL Ligában. Ez elgondolkodtató, de ilyen világot élünk

- tette hozzá.

A cseh-szlovák közös bajnokság zárultával a héten kezdődik a szlovák bajnokság rájátszása, melyben a Dunaszerdahely először megint a Stupavával (Stomfa) találkozik, továbbjutás esetén pedig - melyben szinte biztos Debre Viktor - Vágsellye és a Nagymihály párharcának győztese lesz az ellenfél a döntőben.

Május 20-án ér véget a bajnokság. Remélem, a mi nevünket vésik rá a trófeára, ez minden álmom

- hangsúlyozta a tréner, aki a következő évadra célként azt fogalmazta meg, hogy védjék meg, amit megszereztek, a kupában lépjenek előre, mert eddig csak második helyük volt, a nemzetközi porondon pedig maradjanak tovább versenyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.