2022. március 9., 20:49

A cseh Zlín otthonában szakadt meg a HC DAC tizenkét meccses győzelmi sorozata

A cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szerdai játéknapján egy mérkőzésre került sor. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a válogatott szünet után a tabella alsó feléhez tartozó cseh Zlín otthonában léptek pályára.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A női kézilabda MOl Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján a HC DAC a cseh Zlín otthonában vendégeskedett. A dunaszerdahelyi együttes sorozatban 12 bajnoki győzelemmel várta a csehek elleni mérkőzést. Debre Viktor ezúttal is több kulcsjátékosára sem számíthatott, így egy nehéz mérkőzésre lehetett számítani.

A hazaiak jól is kezdték a mérkőzést és négy percnyi játék után két góllal vezetett a cseh gárda.

A mérkőzés esélyesének számító sárga-kékek viszonylag gyorsan ledolgozták hátrányukat, de Zlín folyamatosan előnybe került. A csallóközi együttes a tizedik percig futott az eredmény után, ekkor 6-6-os állásnál először vette át a vezetést a mérkőzésen a DAC, sőt kétgólosra is növelték előnyüket a sárga-kékek Bízik Réka két góljának köszönhetően.

Az első negyedóra után a vendégek három góllal is megléptek, a hazaiak nem adták könnyen magukat, és hősies küzdelemmel háromgólos hátrányból is felálltak.

Persze ehhez kellett az is, hogy a dunaszerdahelyi együttes közel hat percig gólképtelen volt, a csehek ezt kihasználták 14-13-ra fordítottak. Az első félidő végére a DAC ismét fordítani tudott, és egyólos előnnyel 16-15-re megnyerték az első játékrészt Bízikék.

A szünetről visszatérve is folytatódott a kiélezett csata, a sárga-kékek ugyan vezettek, de a Zlín ott loholt a csallóközi együttes nyomában. A találkozó 38. percében érzékeny veszteség érte a sárga-kékeket és Bugár Cintia a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak a 43. percben ismét kiegyenlítettek, ezt követően pedig úgy tűnt a dunaszerdahelyi együttesnek sikerül megtörnie a hazai együttest, miután 24-21-re ismét megléptek a vendégek.

A mérkőzés utolsó negyedórája óriási csatát hozott, a hazaiak nagyot küzdöttek és folyamatosan csökkentették hátrányukat, hat perccel a vége előtt sokadik alkalommal is kiegyenlített a Zlín.

Két perccel a vége előtt a DAC két góllal is vezetett, de a hazaiak ezt is ledolgozták, és a legvégén hétméteresből egyenlítettek a csehek.

Ezzel a DAC tizenkét meccses győzelmi sorozata a cseh gárda otthonában szakadt meg. A DAC továbbra is a tabella harmadik helyén áll két ponttal lemaradva a Nagymihály és három ponttal a listavezető cseh Baník Most mögött.

MOL Liga, 19. forduló:

Handball PSG Zlín - HC DAC Dunaszerdahely 30-30 (15-16)

DAC gólszerzői: Bízik Réka 7, Juhos Kata 7, Élő Beatrix 5, Bugár Cintia 4, Pénzes Mónika 2, Sári Barbara 2, Erika Rajnohová 2, Demeter Virág Orsolya 1.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.