A címvédőtől is kikaptak a somorjai kosaras lányok

2019. október 10., 09:18
Ondik Gábor

A szlovák női kosárlabda bajnokság 4. fordulójának előrehozott mérkőzésén újabb vereséget szenvedett a somorjai csapat. Suja Tímeáék hazai pályán szenvedtek vereséget a címvédő Rózsahegy csapata ellen, ezzel továbbra is győzelem nélkül állnak.

A tavalyi bronzérmes sima vereséget szenvedett a címvédő Rózsahegy csapatától hazai pályán. A vendégek szinte végig vezetve egy percre sem engedték ki a győzelmet a kezükből. Diósi Albert együttese a második negyed elejéig tudta tartani a címvédőt, a somorjaiak egy pontra is felzárkóztak a mérkőzés ezen szakaszában. Ezután a Rózsahegy folyamatosan növelte előnyét, és a félidőre 12 pontos különbséggel mehettek pihenőre a csapatok.

Fotó: ŠBK Somorja Fb-oldala

A somorjai kosaras lányok a folytatásban sem tudták megközelíteni a címvédőt, és végül 25 pontos vereséget szenvedtek hazai pályán, így továbbra is várniuk kell az idei első sikerükre.

A hazaiak legjobbja ezúttal is Suja Tímea volt, aki 11 pontig jutott, valamint 5 asszisztot is szerzett.

Fotó: ŠBK Somorja Fb-oldala

A somorjai csapatból még Lelkes Júlia és Simona Marcová is 9 pontig jutott, míg a vendégek legeredményesebb játékosa a 16 pontos Stašová lett.

Női kosárlabda bajnokság (Extraliga) 4. forduló:
ŠBK Somorja – MBK Rózsahegy 50:75 (26:38)
Legeredményesebb játékosok: Suja T., 11, Lelkes J., és S. Marcová 9 – Stašová 16